Odbojka

Kamničanke danes lovijo elitno ligo

Danes bo pomemben dan za dekleta iz odbojkarskega kluba Calcit Volley. Državne prvakinje so do zdaj že dvakrat igrale v Ligi prvakinj, za razliko od prejšnjih let, se morajo tokrat najprej kvalificirati. Njihova zadnja ovira je poljska ekipa LKS Commercecon Lodž, s katero se bodo prvič pomerile danes ob 20.30 v Lodžu, povratna tekma pa bo na sporedu prihodnjo sredo, 14. oktobra, ko bodo v Kamniku gostile Poljakinje. Kamničanke so prvi kvalifikacijski dvoboj dobile za zeleno mizo, saj sta bili tekmi z Mladostjo odpovedani.

“Nekaj informacij imamo, kot rečeno smo tudi že proučili njihovo igro, tako da na Poljsko ne bomo šli nepripravljeni. Tudi Poljakinje niso veliko menjale svoje ekipe, nova je organizatorka igre, saj je Eva Mori odšla v Turčijo, nova je tudi korektorica, jedro ekipe pa je ostalo. Zagotovo gre za zelo dobro ekipo, vemo pa, da je poljska klubska ženska odbojka tako kot tudi moška v samem evropskem vrhu. Vsekakor je vloga favoritinj na strani Lodža, vendar se nikakor ne mislimo predati. Tudi mi imamo svoje načrte.”

Toda ne glede na to, kako se bo končala tekma v Lodžu, bo do odločitve prišlo v Kamniku. “Da, to je res, predvsem pa bomo morali že v prvo tekmo vstopiti sproščeno in samozavestno. Moramo zaupati samim sebi, določeno kakovost imamo, dejstvo pa je, da bomo morali v vseh elementih igre narediti korak naprej, če bomo želeli presenetiti Poljakinje,” je pred odhodom na Poljsko dejal Jemec.

Comments are closed.