OdbojkaSlovenija

Kamničanke blizu finala Srednjeevropske lige

Na prvem polfinalnem obračunu lige MEVZA so v Mariboru slavile odbojkarice Calcita, ki se domov vračajo z lepo prednostjo. Dvoboj proti Braniku so dobile z 0:3.

Bankirke so konkurenčne bile le na začetku, toda pri rezultatu 16:13 niso uspele prvega niza obrniti v svojo korist. Rezultat je bil izenačen vse do 18:18, nato pa so Kamničanke z odličnim zaključkom niza slavile z 21:25. Iza Mlakar je sredi niza igrala le nekaj minut, kasneje pa na parket več ni stopila.

Drugi niz je bil precej manj izenačen, saj so se Mariborčanke hitro znašle v zaostanku 0:6. Domačinkam v nadaljevanju sprejem nikakor ni stekel, Calcit pa je brez večjih težav držal udobno prednost, ki se je v samem zaključku povišala celo na dvanajst točk.

Uvodne minute zadnjega niza so minile ob izenačeni igri, Branik pa je vodstvo držal do rezultata 8:6. Sledilo je kar devet zaporednih točk Calcita in po 9:15 se je tudi tretji niz hitro obrnil na gostujočo stran. Mariborčanke so v nadaljevanju uspele znižati na tri točke zaostanka, za kaj več pa jim je zmanjkalo moči.

Branik Maribor – Calcit Kamnik 0:3 (21:25, 13:25, 19:25)

Leave a reply