Foto: NK Olimpija
NogometSlovenija

Kadetska reprezentanca v Avstriji stoodstotna

Po tem ko je izbrana vrsta Aleksandra Radosavljevića ugnala reprezentanci  Kosova in Ferskih otokov, so bili nemočni tudi vrstniki iz sosednje Avstrije.

Sloveniaj je slavila zmago z rezultatom 4:0, že ob polčasu so si kadeti priigrali prednost treh zadetkov. Zadetke so dosegli Čuber Potočnik, ki je bil uspešen že v 2. minuti, Čuk v 40., Stojinović pa v 50. minuti, ob rezultatu 2:0 je žogo v lastno mrežo potisnil Janković, v 27. minuti srečanja. Slovenija je na koncu osvojila vseh devet točk in napredovala v elitni del kvalifikacij.

Selektor Radosavljević je ob zaključku turnirja dejal: ”Nam je zadostovala že točka, vendar sem fantom že po tekmi s Kosovom govoril, da gremo tudi na zadnji tekmi po zmago. S takšnim pristopom smo tudi vstopili v današnji dvoboj. Vemo, da Avstrijci želijo imeti posest, zato smo jih stisnili visoko na igrišču, po odvzeti žogi pa smo prišli do kazenskega udarca in prvega zadetka. V takšnem ritmu smo delovali praktično celotno tekmo. Vse smo delali za to, da nasprotnik ne razvije svoje igre in ga onemogočimo. Ob tem, da smo dosegli štiri zadetki, smo imeli še nekaj priložnosti, da bi lahko bil rezultat še višji.”

Slovenija U17 – Avstrija U17 4:0 (3:0)
Čuber Potočnik (2′), Janković 27’ (AG), Čuk 40′, Stojinović 50’

Pustite komentar