Foto: TZS
Tenis

Juvanova danes proti prvi igralki sveta

Prvi september je nekaj posebnega za marsikoga. Predvsem šolarji si ga vedno zapomnejo, podobno bo pri 145. teniški igralki na WTA lestvici. Naša 22-letna Kaja Juvan iz Ljubljane je peta Slovenka, ki se je prebila med 32 najboljših na največjih teniških turnirjih. Danes ob 18:30 s prenosom na TV postaji Eurosport ji bo v tretjem krogu Odprtega prvenstva ZDA nasproti stala pol leta mlajša Poljakinja Iga Swiatek. To bo njun tretji članski dvoboj, predhodna dva je dobila Varšavka.

Velja pa pripomniti, da je bila Juvanova po dvoboju drugega kroga in med njim zdelana, bruhala je in je šla nato na dieto s kuhanim rižem in piščancem. Kaja ima ob Špancu Oscarju Serranu (45) še petnajst let mlajšega Slovenskega trenerja Nika Razborška. S prebojem v tretji krog si je zagotovila 191 000 dolarjev. Na turnirje hodita s svojo varovanko izmenično. Po prihodu čez lužo, se je naša teniška igralka dobila s tokratno tekmico in svojo prijateljico na večerji. Pred dvobojem pa je povedala :

Iga je med ženskami trenutno najboljša igralka na vseh podlagah. Nanjo sem se pripravljala kot na vse druge z željo po zmagi.

Leave a reply