Odbojka

Jutri se začenja tekmovanje MEVZA v odbojki na mivki

V Ramat Ganu se bo jutri začelo srednjeevropsko prvenstvo MEVZA v odbojki na mivki, na katerem bodo nastopili tudi najboljši slovenski odbojkarji in odbojkarice na mivki. V našem taboru so si kot osnovni cilj zastavili vsaj dve odličji.

V moški konkurenci se bo v boj za odličja podalo dvanajst dvojic iz štirih držav, Avstrije, Slovenije, Srbije in Izraela. Danijel Pokeršnik in Tadej Boženk bosta nastopila kot druga, Jernej Potočnik in Nejc Zemljak pa kot tretja nosilca prvenstva. Pri dekletih je konkurenca precej okrnjena, saj bomo v Ramat Ganu spremljali le tri slovenske in pet izraelskih parov. Tjaša Jančar in Klara Kregar bosta kot drugi nosilki naša najvišje postavljena dvojica, sledijo Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin ter Špela Morgan in Katarina Fabjan.

”Igralci so danes zgodaj zjutraj srečno prispeli v Ramat Gan. Kontrole za Covid-19 so tako na letališču v Münchnu kot ob prihodu v Izrael izjemno stroge. Porabi se ogromno časa, tako da je bila pot zelo naporna. Vseeno z velikimi pričakovanji čakamo ta turnir, ki je prišel res nenadoma. Izraelci so s pomočjo Evropske odbojkarske konfederacije uspeli vse skupaj organizirati v zelo kratkem času. Pri nas smo se seveda takoj aktivirali, informirali naše igralce in poizvedeli, ali so pripravljeni sodelovati. Veliko je pomagala tudi Odbojkarska zveza Slovenije, ki bo pokrila vse stroške. Glede na to, da članska reprezentanca ni imela nobenih priprav, smo na OZS rade volje pomagali igralcem in jim omogočili izkušnjo,” je dejal tehnični vodja za odbojko na mivki pri OZS, Jasmin Čuturić.

vir: odbojkarska zveza Slovenije

Comments are closed.