Rokomet

Jutri pričetek jubilejne 30. rokometne sezone

Jutri se bo uradno začela jubilejna 30. sezona elitne slovenske moške rokometne lige. Danes je potekala tudi video novinarska konferenca, na kateri so svoje želje predstavili trenerji prvoligašev.

Liga NLB bo v sezoni 2020/21 štela 14 klubov, saj so se klubi po predčasnem koncu minule sezone dogovorili, da ne izpade nobeno moštvo. Tekmovanje bo potekalo po dvokrožnem sistemu, ki bo na koncu dal ime novega prvaka, zadnjeuvrščeni zasedbi pa bosta nazadovali v 1. B ligo.

Izjave so v celoti povzete po rokometna-zveza.si:

LIGA NLB, 1. KROG:

Sreda, 2. septembra, ob 19.00:

RK TRIMO TREBNJE : RD KOPER

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:

“Glede na prestope igralcev in dogajanja na pripravljalnih tekem menim, da nas v Ligi NLB čaka zanimiva sezona. Vsi klubi so napravili vsak korak naprej. Glede na vse okoliščine nas čaka zahtevna sezona, saj natanko ne vemo, kaj se lahko zgodi iz danes na jutri. Ne glede na vse verjamem, da bomo vse izpeljali tako, kot si bomo zadali in da bo na koncu zmagal rokomet. V Trebnjem smo ekipo sestavili precej na novo. Čaka nas težek ritem. Dobro smo se šele vrnili s tekme na Portugalskem, povraten obračun nas čaka v soboto, vmes pa se bomo pomerili s Koprom. Toda tudi na to se bo potrebno prilagoditi. Verjamem, da delamo v pravi smeri. Za nas bo pomembna le vsaka naslednja tekma. Proti Koprčanom bomo skušali pokazati največ, česar smo v tem trenutku sposobni. Igramo v domači dvorani in verjamemo v najboljše!”

Uroš Rapotec, trener RD Koper:

“Želim si, da bi celotno sezono izpeljali na čim bolj enostaven način, s čim manj komplikacijami ter da bo v ospredju rokomet in ne ostale reči. Tako kot drugod je tudi naša ekipa doživela kar nekaj sprememb. Skupaj smo mesec dni, v katerih se čudežev ne da storiti, moram pa priznati, da smo dobro trenirali. Trimu Trebnjemu čestitam za zmago na Portugalskem. Ta bo v sredo igral doma in bo imel na tekmi svoje načrte in cilje. Sam si želim, da naši fantje na igrišču prikažejo borbeno igro in tisto, kar smo do sedaj trenirali. Če bo temu tako, se nadejam lepe predstave.”

Petek, 4. septembra, ob 18.45:

RK JERUZALEM ORMOŽ : MRD DOBOVA

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Saša Prapotnik, trener RK Jeruzalem Ormož:

“Pričakujem zelo izenačeno sezono, za katero upam, da mine s čim manj zapleti. Naj bo rokomet tisto, o čemer bo tekla debata in ne ostale stvari. Za našo ekipo si želim, da jo bodo poškodbe čim bolj obšle ter da si čim prej zagotovimo obstanek v Ligi NLB. Za tem bomo skušali napraviti še kaj več.”

Benjamin Teraš, trener MRD Dobova:

“V prvi vrsti si želim, da bi v trenutni situaciji Liga NLB potekala s čim manj zapleti, da bodo igralci nemoteno trenirali, mi, trenerji pa nemoteno opravljali svoje delo. Upam tudi, da dvorane čim prej odprejo vrata za vse navijače, da jim bomo vsi lahko pokazali tisto, za kar delamo v klubih. Menim, da bo celotno  tekmovanje precej izenačeno. Naša ekipa bo v novi sezoni dodobra spremenjena, zato je v rezultatskem smislu težko karkoli napovedati. Zagotovo bomo potrebovali nekaj časa. Že v prvem krogu potujemo na neugodno gostovanje v Ormož, kjer nas bodo čakali kakovostni tekmeci. Od našega moštva pričakuje, da dobro dela na treningih in na vsaki tekmi pokaže napredek. Vsaka tekma bo za nas najpomembnejša, na vsaki bomo skušali pustiti čim boljši vtis.”

Sobota, 5. septembra, ob 18.00:

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RD LL GROSIST SLOVAN

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Tomaž Ocvirk, trener RK Celje Pivovarna Laško:

“Upam, da se bo trenutna situacija, povezana s koronavirusom, kmalu uredila, da bomo kmalu lahko zadihali s polnimi pljuči in se obremenjevali le z nam najpomembnejšo stvarjo – rokometom. Želimo si polne dvorane navijačev. Mi bomo poleg Lige NLB igrali še v evropski ligi prvakov, zato bomo morali biti, tako kot v minuli sezoni, zbrani na vsaki tekmi. Vsak poraz je lahko usoden. Naš cilj ostaja visok. Vlogo favorita bo treba upravičiti tudi na igrišču. Vse ekipe so precej spremenile svoje postave, nič drugače ni bilo pri nas. Zagotovo nas čaka zanimivo tekmovanje. Veselim se začetka nove sezone!”

Aleš Repina, trener RD LL Grosist  Slovan:

“Naš klub je novinec v Ligi NLB, zato težko ocenim, kakšna je naša moč in pozicija na lestvici. Vsekakor pričakujem korektno borbo z vsakim tekmecem. Moja prva želja je, da se tekmovanje odvije brez prekinitev in da se gledalci v polnem številu čim prej vrnejo na tribune. Pred sobotno tekmo je rezultat 0:0. Tekmeci se bodo morali dokazati na igrišču, ve pa se, kdo je favorit. Od naših fantov pričakujem pravi pristop in videli bomo, kaj nam bo to prineslo.”

Sobota, 5. septembra, ob 19.00:

RD RIKO RIBNICA : RD URBANSCAPE LOKA

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Damjan Škaper, trener RD Riko Ribnica:

“Želim si, da bi sezona minila čim bolj mirno. Naši ekipi in vsem ostalim želim čim manj poškodb. Na prvi tekmi nas čaka ekipa Urbanscape Loke. Gre za zahtevnega in neugodnega tekmeca. Smo favoriti, od tega ne bežimo.”

Robert Beguš, trener RD Urbanscape Loka:

“V Ribnici nas čaka specifična tekma, s precej čvrste igre. Tekmeci imajo v svojih vrstah kar nekaj izredno težkih rokometašev. Mi bomo skušali čim bolj uveljaviti naše atribute, pri čemer predvsem mislim na hitrost. Pričakujem dobro tekmo. Škoda, da na njej ne bo moglo biti prisotnih veliko navijačev, saj so ti v Ribnici rokometno izobraženi, poznajo rokomet in zanjo nagraditi tudi tekmeca. Na koncu bomo videli, kakšen bo rezultat.”

Sobota, 5. septembra, ob 19.00:

MRK KRKA : RK SLOVENJ GRADEC 2011

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Roman Zarabec, trener MRK Krka:

“V novo sezono se podajamo z mešanimi občutki, saj se v naši ekipi poškodbe in bolezni kar vrstijo. Pa ne, da se pritožujem, a niti ene pripravljalne tekme nismo odigrali v celotni postavi. Eni pravijo »Kolikor denarja, toliko muzike.«, mi pa pri naših fantih veliko polagamo na mladost. V novomeški dvorani rastejo kakovostni igralci. Za njimi je enosezonski zrelostni izpit, ki ga bodo sedaj nadgrajevali. Liga NLB bo zelo izenačena, prepričan sem, da bo tudi precej nihanj. Vsem želim veliko zdravja in sreče! Na prvi tekmi nas čaka Slovenj Gradec, ki se je precej okrepil. Deluje precej samozavestno in ambiciozno. Čaka nas dobra tekma.”

Sebastjan Sovič, trener Slovenj Gradca 2011:

“Menim, da smo se dobro pripravljali na novo sezono in že z veliko nestrpnostjo pričakujemo in se veselimo njenega začetka. Želimo si, da bi za nas sezona potekala bolje kot zadnja in da se izpelje do konca. V Slovenj Gradcu smo lahko zelo zadovoljni z obiskom tekem, zato resnično upam, da bodo lahko tribune kmalu spet polne. V Ligi NLB bo v novi sezoni tekmovalo 14 izenačenih ekip. Vsak tekmec bo zahteven in bo zahteval posebno dobro pripravo. Za našo ekipo si želim, da bo napredovala iz tekme v tekmo, tako skupinsko, kot individualno ter da se uvrstimo na sredino lestvice. Prva tekmica Krka je za nas precej neugodna. V minuli sezoni smo imeli z njo obilo težav na obeh tekmah. Verjamem, da bo tokrat drugače. Predvsem si želim, da najboljše treninge prenesemo tudi na tekme ter da prikažemo pravo borbenost. Čaka nas igra z visokim tempom. Nadejam se dobrega rezultata.”

Sobota, 5. septembra, ob 19.00:

RK GORENJE VELENJE : MRK LJUBLJANA

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Zoran Jovićić, trener RK Gorenje Velenje:

“Želim si, da to sezono uspešno pripeljemo do konca ter da vsi ostanemo zdravi. Pri Gorenju Velenju vedno merimo visoko. Pred novo sezono je odšlo sedem igralcev, zasedbi pa smo priključili večinoma mlade domače igralce. Po daljšem času bo tako v ekipi igralo precej mladih velenjskih rokometašev. Želim si, da Ligo NLB zaključimo višje kot v minuli sezoni. Osredotočali se bomo le na vsako naslednjo tekmo. Vsake tekmece zelo spoštujemo, nič drugače ni z zasedbo Ljubljane. Bojan Čotar je dober trener in verjamem, da bo svojo ekipo dobro pripravil. Nestrpno že pričakujemo ta obračun.”

Bojan Čotar, trener MRK Ljubljana:

“Smo novinci v vseh pogledih. Še dve leti nazaj se je za nas Liga NLB zdela kot znanstvena fantastika, sedaj pa smo tukaj! Želim si, da naši fantje še nadgradijo stvari, ki so krasile njihovo igro v preteklem obdobju, v katerem smo se dokopali do najvišje ravni tekmovanja ter da še naprej uživajo in igrajo sproščeno. Kam nas bo to na koncu poneslo, bomo videli. Na prvi tekmi se dobro ve, kdo je favorit. Verjamem v fante, da bodo že na uvodnem preizkusu pokazali tisto, kar si želim. Veliko sreče vsem sodelujočim!”

Sobota, 5. septembra, ob 19.00:

RD BUTAN PLIN IZOLA : RK MARIBOR BRANIK

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Fredi Radojković, trener RD Butan plin Izola:

“Nova sezona Lige NLB bo izredno zanimiva, saj bo nekoliko drugačna od preteklih, tako po številu nastopajočih, kot po sistemu tekmovanja. Našo ekipo smo dodatno prevetrili, saj je kar devet igralcev iz zadnje sezone zapustilo klub ali končalo z aktivnim igranjem rokometa. Pridružili so se nam mladi igralci, ki bodo z domačimi mladimi rokometaši tvorili mlado in homogeno ekipo. V pripravljalnem delu smo opravili veliko dela in verjamem, da prihajamo smo dobro pripravljeni. Mogoče bo zaradi na novo sestavljene ekipe potrebno še nekaj časa za boljšo uigranost, vendar je začetek sezone za nas zelo pomemben. Naše želje in cilj so seveda povezani z obstankom v Ligi NLB in s tem nadaljevanjem dela, ki smo ga začeli pred dvema letoma. Upam, da se bodo razmere, povezane s koronavirusom, hitro uredile in da bomo lahko igrali  v polnih dvoranah, saj čar športa in rokometa dajejo tudi navijači, med katerimi izolski sodijo v kategorijo najboljših. Na sobotni tekmi z Mariborom Branikom si želim, da se predstavimo v dobri luči. Tekmeci so poleti pridobili nekaj igralcev in trenerja Sinišo Markoto, katerega izredno cenim. Z dosedanjim delom je pokazal, da gre za izjemnega strokovnjaka. Naša ekipa bo imela v svojih vrstah povratnika Andraža Velkavrha, ki je nazadnje igral prav v Mariboru. Za nas predstavlja veliko okrepitev in pričakujem, da bo prevzel ekipo v svoje roke. Poskušali bomo dati vse od sebe in začeti prvenstvo s pozitivnim rezultatom. Vsem sodelujočim želim lep začetek sezone.”

Siniša Markota, trener RK Maribor Branik:

“Po letu dni sem se vrnil v Slovenijo. Menim, da bo nova sezona, tako kot predhodne tri, v katerih sem deloval v Ligi NLB, zanimiva. Menim, da bo celjska ekipa brez večjih težav znova osvojila državni naslov, za drugo mesto pa bodo velik boj bile zasedbe Rika Ribnice, Trima Trebnjega in Gorenja Velenja. Za petami jim bodo Koper, Dobova in Jeruzalem Ormož, ostali pa se bomo po mojem mnenju borili za obstanek. Upam, da skupaj premagamo koronavirus, da se bo Liga NLB po sredinem začetku odigrala do konca ter da bo ekipe pestilo čim manj poškodb. Pol leta namreč že nismo igrali tekem. Nekaj so namreč treningi in pripravljalni obračuni, drugo pa prvenstvene tekme. V Mariboru si želimo mirne sezone. V zadnji bi naša ekipa verjetno, v kolikor ne bi prišlo do prekinitve, izpadla iz Lige NLB. V primerjavi s tedaj so klub zapustili štirje igralci, v svoje vrste pa smo pripeljali izkušenega vratarja Gregorja Lorgerja, povratnika iz celjske ekipe, Stefana Žabića, ki se k nam znova seli na posojo, ter štiri mlade igralce, ki nimajo izkušenj z nastopanjem v Ligi NLB. Čaka nas veliko dela. Želim si, da na vsaki tekmi iz ekipe izvlečem največ, česar bo sposobna. Za razliko od minulih sezon vem, da je kar nekaj ekip boljših od nas, a tega ne bom priznal nikomur, dokler tega ne pokaže na igrišču.”

Comments are closed.