Ostali športi

Jumbo-Visma zagrozil organizatorjem v Španiji

V pogovoru za Eurosport je direktor ekipe Jumbo-Visma, Richard Pluggeje izrazil nezadovoljstvo zaradi potez organizatorjev Dirke po Italiji in zagrozil, da bodo v primeru zgolj ene okužbe s koronavirusom, nemudoma zapustili Dirko po Španiji, kjer Primož Roglič brani lanskoletno zmago. Rogličev moštveni kolega Jos van Emden je odkril razloge, ki so najverjetneje uničili varnostni mehurček na Giru.

Težave naj bi bile že na začetku pri hotelski namestitvi na Siciliji, kjer je v istem hotelu in iz istega bara jedlo več ekip skupaj, hkrati pa so bili v hotelu in restavraciji tudi drugi gostje.
“V Franciji je naša ekipa jedla v svojem prostoru, tega na Dirki po Italiji niso zagotovili. Najbolj pomembno je to, da ostanemo zdravi, saj nihče ne ve, kako huda oblika bolezni ga čaka, če se okuži z virusom. Če je torej v naši ekipi nekdo okužen, moramo ukrepati, tako je vsaj moje mnenje,” je povedal Plugge.

V vrstah Jumbo-Visme se je v torek okužil kapetan ekipe na Giru Steven Kruijswijk, zato so se odločili za takojšen odhod z dirke, čeprav protokol tega od njih ni zahteval. “Mislim, da smo s svojim odhodom naredili najboljšo mogočo potezo za vso karavano in izvedbo dirke” meni Plugge. Splošna ocena je, da karavana ne bo dosegla cilja v Milanu, a so tako tudi predvidevali, ko je šlo za Dirko po Franciji, ki ji je na srečo v uspelo doseči cilj v Parizu brez večjih prask.

Instagram jumbovisma_road

Comments are closed.