Foto: worldtabletennis.com
Ostali športi

Jorgić za četrtfinale proti Calderanu

Na enem najmočnejših turnirjev sezone v Singapurju, na katerem igra tudi vseh dvajset najboljših igralcev na svetovni lestvici, je Darko Jorgić v drugem krogu premagal Nemca Kiliana Orta s 3:0 (8, 9, 4). V osmini finala bo njegov nasprotnik Brazilec Hugo Calderano.

Trenutno deseti igralec svetovne lestvice je imel svoj prvi današnji dvoboj že zgodaj popoldne po lokalnem času, v katerem je s Švedom Trulsom Möregardom moral priznati premoč južnokorejski dvojici Woojin Jang/Jonghoon Lim, ki je zmagala s 3:2 (-5, 8, 5, -5, 3). Slovensko-švedska naveza je v prvem krogu s 3:1 premagala Slovaka Lubomirja Pišteja in Francoza Emmanuela Lebessonua s 3:1.

Toda za Jorgića je bil nato pomembnejši večerni nastop med posamezniki, ko se je v drugem krogu pomeril z Ortom, 58. igralcem svetovne lestvice, medtem ko je Möregard že včeraj premagal Avstrijca Roberta Gardosa s 3:0. Brez izgubljenega niza je do zmage prišel tudi 24-letni Hrastničan, ki je prikazal veliko bolj zanesljivo igro kot v prvem krogu, ko je s 3:1 ugnal Hrvata Tomislava Gaćino.

»Zbran sem bil od prve do zadnje točke, vedel sem, kaj me čaka, saj sva bila s Kilianom eno sezono soigralca v Bad Königshofnu, lani pa me je premagal s 3:0, zato sem bil pred tekmo tudi zelo nervozen. Tudi zato sem bil ves čas zbran, igral pa sem resnično dobro. Če bi drugi niz, ko sem zaostajal s 3:8, izgubil, bi se morda ta tekma odvijala drugače, vendar mi je uspel preobrat. Povedel sem z 2:0 v nizih, potem pa je bilo vse lažje. Tudi Kilian je igral dobro, vrnil je veliko težkih žogic in tudi zato sem toliko bolj vesel, da sem ga premagal s 3:0 in privarčeval energijo za nadaljevanje turnirja,« je svojo pot do druge posamične zmage v Singapurju opisal Jorgić.

Veliko težje delo ga časa v osmini finala, kjer bo njegov nasprotnik Calderano. Odlični Brazilec, sicer peti igralec na svetovni lestvici, je v prvem krogu 3:2 premagal Seungimna Choja (57.) iz Južne Koreje, v drugem pa s 3:1 Japonca Jukiya Uda (20.).

»S Calderanom sva igrala že večkrat. Dvakrat sem ga premagal, trikrat izgubil, najbolj pa boli poraz v osmini finala na svetovnem prvenstvu v Houstonu, ko me je premagal s 4:1. Gre za zelo zahtevnega nasprotnika z močnimi udarci, zato bom moral ohraniti mirno glavo, še nekoliko dvigniti formo in iskreno upam, da bom v četrtek prikazal svojo najboljšo igro in se uvrstil v četrtfinale,« pa je pred četrtkovim dvobojem z Brazilcem še dejal najboljši slovenski namiznoteniški igralec.

Na turnirju, ki se je začel v soboto in bo trajal do nedelje, najboljši svetovni namiznoteniški igralci merijo za 2000 točk za svetovno lestvico in skupni denarni sklad, ki znaša dva milijona dolarjev.

Vir: NTZS

Leave a reply