Foto: worldtabletennis.com
Ostali športi

Jorgić turnir v Singapurju na svetu začel z zmago

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je uspešno začel enega najmočnejših turnir na svetu. V Singapurju je na smash turnirju v prvem krogu s 3:1 (6, -3, 10, 8) premagal Hrvata Andreja Gaćino, uspešen pa je bil tudi v igri dvojic, kjer je s Švedom Švedom Trulsom Möregardhom ugnal Slovaka Lubomirj Pišteju in Francoza Emmanuelu Lebessonu s 3:1 (7, 9, -10, 9).

Pred štirinajstimi dnevi je 24-letni Hrastničan navdušil z zmago na evropskem Top 16 v Montreuxu, danes pa je dobro začel še turnir v Singapurju, na katerem nastopa vseh dvajset najboljših igralcev na svetovni lestvici ITTF. V areni OCBC je v prvem krogu premagal dvanajst let starejšega Gaćino, ki je na svetovni lestvici na 25. mestu. Po dobrem začetku je v drugem nizu popustil, v napetem tretjem nizu je bil boljši v končnici, v četrtem pa je samo dokončal svoje delo.

»Še vedno imamo težave s poškodbo in čutim manjše bolečine, še vedno pa se malce bojim zamahniti na polno. Verjetno je tudi to razlog, da moja igra ni bila najboljša, saj sem ves čas igral pod strahom, zato sem vesel, da sem dvoboj dobil in se uvrstil v naslednji krog. V nadaljevanju turnirja bom vsekakor moral dvigniti raven svoje igre,« je po posamični zmagi dejal Jorgić, ki se je z Möregardhom veseli tudi med dvojicami.

V drugem krogu se bo deseti igralec svetovne lestvice pomeril z Nemcem Kilianom Ortom (58), ki je v prvem krogu brez večjih težav premagal domačina Clarencea Chew Zhe Yuja s 3:0 (6, 9, 10). Vsaj na papirju težje delo pa bo imel med dvojicah, kjer se bosta pomerila proti Južnokorejcema Woojin Jang in Jonghoon Lim, ki sta bila v prvem krogu prosta.

V Singapurju bodo finalni obračuni prihodnjo nedeljo, skupni denarni sklad pa znaša kar dva milijona dolarjev.

Vir: NTZS

Leave a reply