Foto: WTT
Ostali športi

Jorgić nadigral Lebruna za osmino finala SP

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec, Darko Jorgić, nadaljuje z odličnimi predstavami na svetovnem prvenstvu v Durbanu. V tretjem krogu je dvanajsti igralec sveta s 4:0 (8, 7, 4, 10) premagal osemnajstega igralca na svetu, Francoza Alexisa Lebruna. Že v sredo, ob 12.20, se bo v osmini finala pomeril s Kitajcem Liang Jingkunom, ki je na svetovni lestvici na petem mestu.

Pred dvobojem z mladim, 19-letnim Alexisom Lebrunom, je bilo pri Jorgiću nekaj negotovosti, saj z njim do zdaj še ni igral. Toda za razliko od uvodnega dvoboja svetovnega prvenstva proti Argentincu Horaciu Cifuentesu in v drugem krogu proti Portugalcu Tiagu Apolonii, ko je izgubil prvi niz, Lebrunu niti v enem trenutku ni dovolil, da bi se razigral. Z odlično igro na servisu je nasprotnika oddaljil od mize, ves čas pa je bil dovolj zbran, da je kontroliral potek dvoboja.

Štiriindvajsetletni Hrastničan je v prvem nizu do prednosti prišel v končnici niza, ko je po izidu 8:8 dosegel tri zaporedne točke. V drugem mu je Lebrun sledil le do pete točke, v tretjem pa je bilo izenačeno samo pri izidu 1:1. Tudi v četrtem nizu je kazalo na gladko zmago Jorgića, ki je prišel do štirih zaključnih žogic za končno zmago, vendar se Francoz ni predal, saj je vse štiri ubranil. Toda Jorgića to ni zmedlo, v pravem trenutku se je zbral, osvojil še dve točki in se na SP drugič zaporedoma veselil uvrstitve v osmino finala.

»Vedel sem kaj pričakovati od dvoboja. Vedel sem, da mu ne smem pustiti igrati, da mu ne smem prepustiti iniciative, zato sem igral počasi, menjaval ritem in se nisem spuščal v dolge izmenjave, kar njemu odgovarja. Res sem vesel, da sem po dolgem času odigral vrhunsko taktično igro. Mislim, da je to lep uspeh, na koncu pa je odločala mirna glava, kajti tudi ko sem v četrtem nizu izgubil štiri zaporedne točke, se s tem nisem obremenjeval. Ostal sem miren in tudi zato sem vesel današnje zmage,« je po zmagi nad Francozom dejal Jorgić.

Predlani ga je v Houstonu v osmini finala zaustavil Brazilec Hugo Calderano, tokrat bo njegov nasprotnik Liang Jingkun, ki je v tretjem krogu premagal Angleža Paula Drinkhalla s 4:1 (4, 5, -9, 10, 11). Pred dobrim mesecem dni ga je Jorgić na turnirju prvakov v Macau premagal s 3:2.

»Je že res, da sem bil v Macau boljši od njega, pred tem sem ga tudi enkrat že premagal, toda na SP ne bo odločalo to, kdo od naju je bil do zdaj bolj uspešen v medsebojnih dvobojih. Odločalo bo, kdo bo ostal bolj miren, kdo bo taktično bolje odigral dvoboj. Čim prej moram pozabiti na današnjo zmago, kajti že čez dobrih 14 ur me čaka nov dvoboj. Moral se bom čim bolje spočiti in se maksimalno pripraviti na Lianga. Mislim, da so možnosti za zmago izenačene, da pa bi dosegel svoj cilj, ki sem si ga zadal pred SP, se pravi, da se uvrstim v četrtfinale, pa bom moral pokazati svoj najboljši namizni tenis v Durbanu,« pa je o jutrišnjem obračunu s Kitajcem dejal varovanec slovenske selektorice Andreje Ojsteršek Urh.

Vir: NTZS

Leave a reply