Hokej na ledu

Jesenice premagale Slavijo, tekma Olimpije prestavljena

V dvorani Podmežakla je včeraj potekal dvoboj državnega prvenstva v hokeju na ledu, kjer so Jeseničani gostili moštvo Slavije, ki je drugouvrščena na lestvici.  Ljubljanska Olimpija je odigrala dve tekmi manj od Slavije.

Domači so prikazali napadalen hokej že od začetka, nekdanji vratar Jesenic Jure Pavlič je prvič klonil že v 8. minuti, ko je Stojan zadel za 1:0 in tudi postavil rezultat prve tretjien. V drugi tretjini Jeseničani niso uspeli izkoristiti številnih prednosti igralca več na ledeni ploskvi, na nasprotni strani je za izenačenje poskrbel Vidic, ki je 40 sekund pred koncem druge tretjine zadel in izenačil na 1:1. 

Zadnja tretjina je popolnoma pripadla Jeseničanom, katero so dobili z rezultatom 4:0.V 5. minuti nadaljevanja je za novo vodstvo zadel Glavič. V 48. minuti je za povišanje prednosti zadel kapetan Tavželj, nato pa še Urukalo in Tomaževič, ki je postavil končni izid, 5:1. Naslednjo tekmo Jeseničani igrajo v četrtek, ko jih čaka povratni obračun v Alpski hokejki ligi proti ekipi KAC II. Današnja druga tekma, med HD Olimpija in Hidria Jesenice, je bila prestavljena zaradi okužbe s koronavirusom, moštvo Olimpije  pa je v 10-dnevni karanteni.

HDD SIJ Acroni Jesenice – HK Slavija Junior 5:1 (1:0, 0:1, 4:0)Comments are closed.