Hokej na leduSlovenija

Jeseničani do šeste zaporedne zmage

Hokejisti SIJ Acronija Jesenic z odlično igro nadaljujejo niz zmag v Alpski ligi. Za šesto zaporedno so v gosteh s kar 7:0 odpravili Steel Wings Linz.

Za razliko od obračuna z novincem Unterlandom, ki je danes oddal sploh svoji prvi točki v sezoni, Jesenicam v regionalnem tekmovanju do zdaj ni bil kos noben tekmec.

Avstrijci so se sicer Železarjem kar dolgo dobro upirali. V prvi tretjini pa vseeno niso bili kos stalnemu pritisku podprvakov alpske lige. Ti so v enajsti minuti sprva povedli prek Žana Jezovška, ki v zadnjih tednih deluje neustavljivo. Vse ostale poskuse varovancev Gabra Glaviča pa je v uvodni tretjini tekme ubranil zelo aktivni domači vratar Sommer.

V drugih dvajsetih minutah so bile moči na ledu nekoliko bolj izenačene. Kar dvanajstkrat je moral posredovati jeseniški čuvaj mreže Antti Karjalainen, ki pridno zbira tekme brez prejetega gola. Tokrat je na svoj račun dodal že četrto, v tem tekmovanju. Prav tako dvanajst poskusov so v drugi tretjini proti nasprotnikovim vratom sprožili železarji. Prav z zadnjim od njih pa je tik pred prekinitvijo našo prednost podvojil Eric Pance. In to kar z igralcem manj.

V zadnji tretjini so bili znova nevarnejši jeseniški hokejisti. In to še kako! Svojemu finskemu vratarju so odločilno pomagali pri branjenju svojih vrat. Linzu do konca obračuna niso ponudili skoraj nobene priložnosti, na drugi strani pa so si jih cel kup ustvarili sami.

Naslednja tekma hokejiste Jesenic v alpski ligi čaka 21. oktobra, proti ekipi Lustenau.

8. krog:
STEEL WINGS LINZ – SIJ ACRONI JESENICE  0:7 (0:1, 0:1, 0:5)
Jezovšek 11., 51., 53., Pance 40., 56., Polcs 50., 59.

Leave a reply

Next Article:

0 %