Foto: IFSC
Ostali športi

Janja Garnbret peta športnica v Sloveniji s svojo knjigo

Bližajo se olimpijske igre, številni športniki in športnice ter ekipe pa se še borijo za vstopnice pod pet pisanih krogov.

Na svetovni dan knjige, ki ga obeležujemo 23. aprila je bilo na sončni strani Alp zimsko vzdušje. V naši deželi je doslej četverica športnic in športnikov dobila svojo knjigo. Po hokejistu Anžetu Kopitarju, košarkarju Goranu Dragiću, kolesarju Primožu Rogliču in alpski smučarki Tini Maze, je 25-letna Korošica postala druga ženska s svojo knjigo. Izpod peresa avtorja Primoža Suhodolčana in ilustratorja Mateja de Recca je nastala otroška pravljica Janja in čudežna roža.

Foto: DZS

Olimpijska plezalna prvakinja Janja Garnbret, ki ima 43 zmag v svetovnem pokalu, bo v Parizu branila zlato. Vseh pet knjig naših junakov je spisal 64-letnik iz Prevalj.

” Meni je čast, da sem lahko v taki eliti s svojo knjigo. Dobiti pravljico je nekaj veličastnega. S knjigo se lahko poistovetim. Upam, da se mi uresniči želja v Parizu. Kot otrok sem rada brala, še kot mlajša pa sem rada poslušala pravljice. “

Leave a reply