Foto: PZS
Ostali športi

Izjemni časi na mednarodnem tekmovanju v Kranju

Plavalni klub Triglav Kranj je konec tedna priredil že 39. “Memorial  Vesne in Špele”. Nekdanji odlični plavalki tega kluba iz Gorenjske prestolnice sta v začetku osemdesetih let mnogo prezgodaj izgubili življenje. Špela Rebolj je umrla v letalski nesreči na Korziki, Vesna Praprotnik pa v prometni nesreči.

Kar 21 let star rekord je podrl Sašo Boškan, ki bo dvanajstega decembra dopolnil 21 let. Član domačega plavalnega kluba Triglav Kranj je s časom 1:44,90 v disciplini 200 m prsno za 0.88 sekunde izboljšal izid legendarnega, danes 45-letnega  Petra Mankoča, ki sedaj živi in je trener v Estoniji.

23-letna Tara Vovk iz plavalnega kluba Ljubljana je na 50 m prsno dosegla nov ženski državni rekord s časom 30,29. Članica Fužinarja iz Raven na Koroškem Janja Šegel je slavila na 100 m hrbtno s časom 58,96. Neža Klančar, 23-letna plavalka Olimpije je dosegla odlične izide v večih disciplinah 100 m delfin, 50 m prosto in v disciplini mešano.

Čez tri tedne (5 -10.12.) bo na sporedu evropsko plavalno prvenstvo v kratkih bazenih, ki ga bo gostila Romunija. Cilj naših bo doseči norme za OI. Tam ne bo Boškana, ki se pripravlja na nizozemski Amsterdam, kjer bo skušal priti do Olimpijske vozovnice.

Leave a reply