Hokej na ledu

Iz NHL-a v dres Olimpije

Danes so pri ljubljanski HK SŽ Olimpiji sporočili, da bo član NHL moštva Pittsburgh Penguins Jan Drozg, do nadaljnjega nosil dres Olimpije, in sicer kot posojeni igralec Pittsburgh Penguins. Pri moštvu Pittsburgh Penguinsov so se odločili, da Drozgu poiščejo klub, kjer bo lahko ohranjal svojo formo pred pričetkom NHL-a.

Izjavi hokejista in predsednika kluba:

Jan Drozg: »Situacija je res posebna. Že od marca nisem imel tekem, ne treniram tako kot sicer. Še vedno tudi ni znano, kdaj se bom lahko vrnil nazaj v Ameriko. Zame je bilo nujno, da čim prej začnem trenirati in po možnosti igrati tekme pri »nadomestnemu« klubu. Kar dolgo časa sem čakal na odločitev in zdaj je jasno, da se bom pridružil HK SŽ Olimpiji. Vesel sem, da lahko na nek način začnem priprave na novo sezono. Seveda je zame lažje, ker ostajam v Sloveniji dokler me ne vpokličejo nazaj v Ameriko. Ko se to zgodi, imam prosto pot, da odidem nazaj v Pittsburgh in nadaljujem s svojo sezono tam. Pričakujem dober začetek pri Olimpiji. Mislim, da je to povsem drugi hokej, kot sem ga bil vajen. Nekaj časa bom zagotovo potreboval, da se navadim na drug sistem. Upam, da bomo zmagali čim več tekem in dosegli čim boljše rezultate. Pričakujem dober začetek in nadaljevanje sezone.«

Miha Butara, predsednik HK SŽ Olimpija: »Zadovoljen sem, da smo s Pittsburgh Penguinsi in z Janom sklenili dogovor. Verjamem, da bo Jan veliko doprinesel naši ekipi – tako v smislu konkurenčnosti kot tudi v tekmovalnosti. Dogovor med kluboma je podpisan do 1. junija 2021 s tem, da lahko Pittsburgh Penguinsi Jana vpokličejo nazaj v NHL tudi v času trajanja pogodbe. Prepričan sem, da so tovrstne povezave našega kluba z velikimi tujimi klub lepa popotnica in na tem bomo gradili v prihodnje. Janu izrekam toplo dobrodošlico v Ljubljani in v zelenem dresu. Prepričan sem, da se bo odlično ujel z našo ekipo.

VIR: HK SŽ Olimpija

Comments are closed.