KošarkaLiga NBA

Irving: “Ker se nisem cepil sem ob 100 milijonov…”

Igralec Brooklyn Netsov Kyrie Irving je dejal, da ga je njegovo nasprotovanje cepljenju proti Covid-19 stalo več kot 100 milijonov dolarjev zaslužka, saj je zaradi odločitve moral zavrniti novo pogodbo z Netsi, ki so mu jo ponudili pred začetkom prejšnje sezone.

Odpovedal sem se štiriletni pogodbi v vrednosti 100 milijonov, ker sem sprejel odločitev, da se ne bom cepil,” je Irving povedal v ponedeljek na srečanju s predstavniki medijev pred začetkom priprav na novo sezono.

Lahko bi podpisal to pogodbo, se cepil ali ostal necepljen, kar je prineslo negotovost, ali bom ostal v tej ligi, ali bom ostal v tej ekipi, in soočenje z možnimi posledicami, izgubo službe zaradi te odločitve.”

Irving na domačih tekmah Netsov ni mogel igrati do marca letos, dokler v New Yorku niso odpravili določila o obveznem cepljenju, enako določilo v drugih mestih pa mu je preprečilo nastop na nekaterih tekmah v gosteh.

V naslednji sezoni bo Irving igral za 36,5 milijona dolarjev, če ne bo podpisal nove pogodbe z Netsi, pa bo po koncu sezone postal prost igralec, čeprav je bil lansko poletje dolgoročno zavezan ekipi iz Brooklyna.

O vsem smo se dogovorili pred začetkom priprav na lansko sezono. A je dogovor padel v vodo, ker se nisem cepil. Razumel sem stališče kluba in ga moral sprejeti. Iskreno povedano, težko sem to sprejel – je priznal Irving in dodal:

“Počutil sem se, kot da bi mi postavili ultimat, ali bom imel pogodbo in bom v ekipi, glede na to, ali sem cepljen … Postavljen sem bil v položaj, ko sem odločal jaz.”

Generalni direktor Brooklyn Netsov Sean Marks je nasprotoval temu pogledu na pogajanja.

Nobenega ultimata ni bilo. Gre za željo po ljudeh, ki so zanesljivi, ki so tukaj, na katere se lahko zaneseš. To velja za vse: zaposlene, igralce, trenerje. Nihče ni dobil ultimata, da se mora cepiti. To je povsem osebna izbira,” je dejal Marks.

Pred dvema poletjema, ko smo začeli pogajanja, ni bilo določila o obveznem cepljenju. Ko je bila ta določba sprejeta na mestni ravni, smo vedeli, kako bo vplivala na igranje domačih tekem. Potem pa so se pogajanja zataknila.”

Pustite komentar