Hokej na ledu

INTERVJU: Robar – Člansko moštvo je osnova za delovanje kluba

Hokejisti Maribora se bodo v končni državnega prvenstva v hokeju na ledu pomerili s Slavijo Jr. Prvi dvoboj je na sporedu v torek 12. januarja, v dvorani v Zalogu, naslednji, morda tudi odločilni, pa v četrtek 14. januarja, v Mariboru. Leta 2019 je nekdanji hokejist in slovenski reprezentant Mitja Robar sedel na mesto predsednika mariborskega kluba. V zadnjih krogih državnega prvenstva je Robar v vrstah Maribora nastopal kot trener in tudi kot igralec, igral je na treh tekmah in vpisal štiri podaje. Kot sam pravi, so hokejisti Slavije Jr. favoriti za napredovanje v končnici, a jih bodo vseeno poizkusili presenetiti.

Očitno je, da so se nekatere stvari v mariborskem klubu od vašega prihoda spremenile. V katerem delu klubskega delovanja vidite največji napredek?

Največji napredek vidim v tem, da smo sestavili v klubu in okoli njega skupino ljudi, ki je pripravljena pomagati pri zgodbi, katero smo si zastavili. Treba je pa vedeti, da je za dosego tega potrebno kar nekaj prostovoljnega odrekanja.

V preteklih sezonah je Maribor sezone vselej zaključeval brez zmage. V rednem delu letošnje sezone ste jih dosegli že pet. So temu v veliki meri primogole vaše izkušnje iz tujine oziroma kje je po vašem mnenju prišlo do spremembe?

Že lani smo se s fanti v članski ekipi pogovarjali, kako dvignit nivo igre na višjo raven, ker kvalitete je zagotovo dovolj. No, pred letošnjo sezono smo se vsi skupaj iskreno pogovorili, jaz sem jim predstavil moje želje in cilje, fantje so pa enostavno to zagrabili in rezultati so vidni. Člansko moštvo je po mojem mnenju osnova za delovanje kluba in to je bil tudi moj cilj ob prihodu v klub, kako z domačimi igralci, ki definitivno imajo kvaliteto, dvigniti nivo igranja in posledično izboljšati rezultate.

Ste dosegli zastavljene cilje pred začetkom sezone? Kakšna so pričakovanja v končnici?

Cilj pred sezono je bil, da se izognemo zadnjim dvem mestom, saj se na ta način izogneš Olimpiji ali Jesenicam. To smo uspeli doseči, sedaj pa bomo poizkusili presenetiti ekipo Slavije v četrtfinalu, ki je nedvomno favorit.

Kaj lahko pričakujemo v prihodnji sezoni? Boj za vrh?

Sem mnenja, da je potrebno stvari graditi korak po korak in isto je s članskim moštvom, zato v prihodnji sezoni želim poskušati nadgraditi letošnjo sezono in ostati v nekih realnih okvirjih.

Comments are closed.