Ostali športi

Hitro slovo Slovencev z evropskega prvenstva

Slovenska telovadca Sašo Bertoncelj in Rok Klavora sta se v kvalifikacijah evropskega prvenstva v Mersinu poslovila od nadaljevanja že na prvi oviri.

To ni konec sveta. Imel sem težave s poškodbo, a sem skušal narediti vse, kar se da, da bi izpeljal to prvenstvo. A dejstvo je, da do sobotne blokade roke še dvigniti nisem mogel, kaj šele trenirati. Poškodbo smo do neke mere sanirali, dejstvo je, da bi se vseeno dalo narediti vajo, a se ni izšlo,” je po nesrečnem padcu povedal najboljši slovenski telovadec Bertocelj.

36-letnik se sicer že pri koncu kariere, a sta za zdaj tako evropsko kot svetovno prvenstvo 2021 še v njegovih načrtih. “A najprej moram pozdraviti poškodbo,” je poudaril Škofjeločan.

Nekoliko pozneje je nastopil še Klavora na parterju, vendar se mu je pri prvi diagonali zgodila velika napaka. Čeprav je sicer sestavo prikazal zelo lepo, je že jasno, da je tudi on ostal brez finala.

Bolj, ko razmišljam, zakaj je prišlo do te napake, bolj sem prepričan, da sem se odločil za napačno miselnost. V glavi sem imel ves čas le ‘limaj, limaj, limaj, niti majhnega koraka v stran ne smeš narediti’, kar lahko vodi do velikih napak. To je bil napačen pristop. Škoda, že če bi tekmoval tako kot na uradnem treningu, ne bi bilo nobenih težav,” je dejal 32-letni Klavora in dodal, da gre vseeno optimistično v leto 2021.

Comments are closed.