Foto: Edin Baltić
NogometTujina

Hajduk Split bo odslej vodil italijanski strokovnjak

Hrvaški prvoligaš in velikan HNK Hajduk je včeraj z velikim veseljem na socialnih omrežjih potrdil, da bo njihovo člansko ekipo v novi sezoni vodil legendarni Gennaro Gattuso! Z belimi je podpisal pogodbo do poletja 2026, v Split pa bo prišel prihodnji teden, na začetku priprav prve ekipe, kjer ga bodo tudi uradno predstavili na Poljudu.

V svoji igralski karieri je osvojil skoraj vse, kar se je osvojiti dalo. Igral je na položaju zadnjega zveznega igralca. Bil je svetovni prvak z Italijo leta 2006, zmagovalec Lige prvakov z AC Milanom leta 2003 in 2007, dvakratni italijanski prvak – zmagovalec Serie A, UEFA superpokala in italijanskega superpokala, enkrat pa je osvojil klubsko svetovno prvenstvo.

Zaradi svojega stila igre, borbenosti, brezkompromisnosti, poudarjene zmagovalne miselnosti ter kontroverznosti je postal ikonična osebnost svetovnega nogometa.

Gennaro Ivan Gattuso se je rodil 9. januarja 1978 v mestu Corigliano Calabro na jugu Italije, prve nogometne korake pa je naredil v Perugii, kjer je debitiral v članski vrsti. Nato se je preselil k škotskemu Rangersu, se nato vrnil v Italijo v vrste Salernitane, leta 1999 pa se je preselil v Milan, ki je zaznamoval njegovo nogometno pot. Na San Siru si je pridobil status legende, kjer je ostal 13 let in odigral skupno 468 tekem. Nogometno pot je sklenil leta 2013 kot igralec švicarskega Siona, v tem klubu pa je takoj opravil tranzicijo med trenerje in prevzel vodenje prve ekipe.

Foto: AFP

Dalmatinski ponos bo tako za 46-letnika iz regije Kalabrija deveti članski klub v šesti različni državi. Nazadnje pa je do konca februarja letos vodil francoski Marseille.

Leave a reply