Ostali športi

Gajser kot ga poznamo na VN Faenze

V Faenzi je včeraj potekala druga od treh dirk SP v motokrosu. V nedeljo so vozili dirko za VN Italije, včeraj je bila na vrsti VN Faenze, prihajajočo nedeljo pa sledi VN Emilije Romanje. Tim Gajser s prvo vožnjo na stezi Monte Coralli in s šestim mestom ni bil zadovoljen, naredil je preveč napak in je tudi v skupnem seštevku zdrsnil na tretje mesto.

Aktualni svetovni prvak je včeraj začel s petim mestom v prvi vožnji., bil je sicer najhitrejši v dopoldanskih kvalifikacijah. Pred koncem je Gajser ostal brez očal in imel zaradi tega še dodatne težave pri vožnji na trdi podlagi, a je vseeno ostal na petem mestu. V drugi vožnji je Gajser začel še bolje in po tretjem mestu v ne začeteku dirke, kmalu napredoval na drugo, po tretjini dirke pa je prevzel vodstvo. Ni ga več izpustil iz rok, prav tako je tokrat odpeljal zelo zanesljivo, brez napak in padcev, tako da je na koncu zasluženo slavil.

Dosežek v drugi vožnji je Gajserja potisnil na zmagovalni oder. Skupno je na dirki slavil Prado, ki je bil v obeh vožnjah drugi, s 44 točkami pred Gajserjem (41) in Seewerjem (39).

Comments are closed.