Foto: Žan Pak
NogometSlovenija

FOTO: Vijoličasti pričeli s pripravami na lov na petnajsto prvenstveno in deseto pokalno lovoriko

Po nedeljski skupni večerji v ponedeljkovem dopoldnevu otvoritev priprav tudi na igrišču. Na prvem treningu je bilo 26 igralcev, med udeleženci zbora tudi Tine Čuk, ki pa dolgo časa ne bo na voljo zaradi poškodbe sprednje križne vezi, ki jo je staknil med nastopom z mladinsko ekipo v Italiji. Josip Iličić in Pijus Širvys pa se bosta zaradi reprezentančnih obveznosti priključila pozneje.

Foto: Žan Pak

Foto: Žan Pak

Foto: Žan Pak

Foto: Žan Pak

Foto: Žan Pak

“Priprave so zastavljene v tej smeri, da je prioriteta prvo mesto v državnem prvenstvu. Cilj v Evropi pa bo skušati odigrati 8 tekem, z možnostjo uvrstitve v skupinski del enega izmed dveh evropskih tekmovanj. O delu in zadevah glede priprav je vse dorečeno, prva zahteva pa je povezana s tekmovalno ambicioznostjo. Izjemna pomlad je zdaj že preteklost, sledi novo dokazovanje,” je ob začetku novega poglavja poudaril Ante Šimundža.

Foto: Žan Pak

Foto: Žan Pak

Foto: Žan Pak

Foto: Žan Pak

“Zadeve so razdelane, s športnim direktorjem imava cilj. Želja je, da bi imeli 90, 95% ekipe na voljo že do 17. junija, ko se selimo v pripravljalno bazo v Prekmurju. Seveda ne moremo imeti na razpolago prav vseh predvidenih igralcev, Iličić in Širvys se priključita pozneje. Širvys bo z nami že v Moravskih Toplicah, glede Iličića pa imamo dve zadevi. Ena je povezana z željo po čim boljšem nastopanju Slovenije na evropskem prvenstvu, po tej strani velja, naj se pridruži čim kasneje. Zaradi naših klubskih ciljev pa ga bomo seveda veseli, ko bo čas za vrnitev v Ljudski vrt. Športni direktor si prizadeva, da bi bili do odhoda na priprave v čim bolj popolni sestavi. Želimo biti tekmovalni na vseh treh frontah in načrtno dopolniti določene igralne položaje. Kakovost pri novincih je ‘samoumevna’, to je osnova. Treba pa je imeti v Mariboru nekaj več tudi glede značajskih lastnosti.”

Leave a reply