Foto: Žan Pak
NogometSlovenija

FOTO/VIDEO: Rogaška na krilih Mijića do treh točk, minimalna zmaga Maribora, v Domžalah osem zadetkov

Nogometaši Brava Kostela so v Rogaško Slatino prišli kot favoriti in iskali tri točke, s katerimi bi ostali v igri za evropska mesta. A so naleteli na razpoloženo domačo ekipo, ki je v spomladanskem delu sezone v odlični formi in je tudi tokrat dobila tri nove pomembne točke v boju za obstanek. Rogaška je zdaj po točkah (sicer z dvema tekmama več) ujela Domžale na sedmem mestu, Bravo ostaja četrti.

Rogaška – Bravo Kostel 2:0 (1:0)

Maribor je imel pred tekmo 28. kroga z zadnjeuvrščenimi Radomljami neporavnane račune. Izločile so ga namreč v slovenskem pokalu, kar je bil le en od številnih razlogov za velik motiv Mariborčanov, ki so v preteklosti na medsebojnih prvenstvenih tekmah doslej le dvakrat izgubili, obakrat v Ljudskem vrtu, kar je bil poleg pokalnega poraza tudi razlog, da vendarle morajo biti tudi previdni. In spet bi se jim lahko zalomilo, gosti so imeli v 65. minuti veliko priložnost za izenačenje, a so zapravili enajstmetrovko. Od 76. minute pa so gostitelji igrali še z igralcem manj.

Foto: Žan Pak

Foto: Žan Pak

Foto: Žan Pak

Foto: Žan Pak

Foto: Žan Pak

Foto: Žan Pak

Foto: Žan Pak

Foto: Žan Pak

Foto: Žan Pak

Maribor – Kalcer Radomlje 1:0 (0:0)

Tako Domžale kot Mura sta predvsem zaradi neprepričljivih predstav v spomladanskem delu prvenstva v nevarnem območju, zato jim je za pobeg v varnejšo cono pomembna vsaka točka. Nekateri so menili, da bi bili obe ekipi zadovoljni s točko, a sama tekma tega ni pokazala. Obe moštvi sta kazali željo in voljo po napadih, kar dokazuje tudi veliko število golov. Večina jih je sicer padla v zadnjem delu tekme, učinkovitejši pa so bili gosti. Dosegli so jih pet, prejeli pa tri, vodili so že s 5:1. Z zmago so se na lestvici utrdili na šestem mestu, pred sedmouvrščenimi Domžalčani imajo zdaj sedem točk prednosti.

Domžale – Mura 3:5 (0:2)

Leave a reply