Foto: Žan Pak
NogometSlovenija

FOTO/VIDEO: Maribor v drugem polčasu opravil z Rogaško, poraz Celja, remi v Kopru

Nogometaši Maribora nadaljujejo zmagovito spomladansko serijo in so še naprej resen kandidat za končno drugo mesto. Z Rogaško, najprijetnejšim presenečenjem spomladanskega dela prvenstva, ki je na prejšnjih treh gostovanjih trikrat zmagala, so imeli nekaj težav le v prvem polčasu, v drugem pa hitro dosegli gol za lažje nadaljevanje. Po vodilnem golu je bilo le še vprašanje, kakšna bo na koncu razlika.

Foto: Žan Pak

Foto: Žan Pak

Foto: Žan Pak

Foto: Žan Pak

Foto: Žan Pak

Foto: Žan Pak

Maribor – Rogaška 3:0 (0:0)

V Celju, kjer so domači pričakovali, da bodo proti Domžalam storili predzadnji korak k dokončni osvojitvi naslova, je prišlo do presenečenja. Gosti so domov nepričakovano odnesli vse tri točke, do tega pa je prišlo zaradi treh razlogov. Zaradi neučinkovitosti domačih igralcev (obramb vratarja Lovra Štubljarja), napak v obrambnih vrstah, oboje se jim na zadnjih domačih tekmah kar ponavlja, in izredno razpoloženega igralca tekmecev Jošta Piška, ki je dvakrat osmešil celjsko obrambo in postal junak srečanja.

Celje – Domžale 2:3 (1:0)

Medsebojni dvoboj v zadnjem času ne ravno razpoloženih ekip se je še tretjič v sezoni končal z delitvijo točk. Peti Koper tako ostaja točko za Bravom, ki je pri 44 točkah in na četrtem mestu, a na zadnjih šestih prvenstvenih tekmah ni okusil slasti zmage.

Koper – Bravo Kostel 0:0

Leave a reply