Foto: Lado Vavpetič
NogometSlovenija

FOTO/VIDEO: Domžalčani presenetili Celjane, v Rogaški Slatini in Murski Soboti mreži mirovali

Rogaška je znova pokazala, da je spomladi povsem drugačna ekipa kot jeseni. Čeprav je v prejšnjem krogu visoko izgubila pri vodilnem Celju, pa je proti Mariboru pokazala celo nekaj več konkretnosti kot gostujoča zasedba, ki pa je imela najlepšo priložnost tekme. A ne enim ne drugim ni uspelo zatresti mreže, tako da so se razšli z delitvijo plena. Maribor ostaja tretji, Rogaška pa zadnja na lestvici.

Rogaška – Maribor 0:0

Domžalčani so v tekmo z vodilnim Celjem vstopili v podrejeni vlogi glede na stanje na lestvici, zadnje izide (bili so v nizu štirih porazov) in težave s poškodbami. Toda trener domače zasedbe Dušan Kosić je taktično dobro pripravil ekipo, ki je gostom sicer prepustila pobudo, a znala izkoristiti dve priložnosti.

Domžale so povedle v 53. minuti. Po prostem strelu z desne strani je najprej Mario Krstovski zadel vratnico s strelom z glavo, odbito žogo pa je v mrežo pospravil Lukas Hempt. V 60. minuti so Domžalčani znova zadeli, takrat je Krstovski prišel po levi strani v kazenski prostor in nato z nizkim strelom ukanil nemočnega Rozmana. V 86. minuti srečanja pa je Prucev le zadel, ko Štubljarju ni uspelo prijeti žoge, tako da je odbito za njegov hrbet pospravil celjski krilni napadalec.

Foto: Lado Vavpetič

Foto: Lado Vavpetič

Foto: Lado Vavpetič

Domžale – Celje 2:1 (0:0)

Mura je prvič igrala po napotkih novega stratega Antona Žlogarja. Njegova ekipa je bila v prvem polčasu nekoliko boljša, a nato morala cel drugi polčas igrati z igralcem manj. Kljub temu so črno-beli, ki so med drugimi pogrešali kaznovana Sandija Nuhanovića in Filippa Tripija, na koncu osvojili točko za remi brez zadetkov.

Mura – Kalcer Radomlje 0:0

Leave a reply