Foto: Adrijan Kulčar
NogometSlovenija

FOTO/VIDEO: Avto Rajh potonil v Dravi, oba Posavska kluba do zmag

Za nami so tekme petega kroga v vzhodni tretjeligaški skupini letošnje sezone. Ta nam je prinesel 24 golov, 37 rumenih kartonov in tri enajstmetrovke.

 • Šmartno ob Paki: ŠMARTNO – PREMIUM DOBROVCE 1:2 (1:2) Omerović 20′ ; Hanik-Horvat 10′, Demiri 45′

Kar deset rumenih kartonov je podelil mladi sodnik Niko Mihelič na tej tekmi dveh moštev iz začelja ligaške razpredelnice. Štajerski moštvi sta imeli peti obračun v tej ligi in to je bila tretja zmaga moštva iz okolice Maribora, ki jih sedaj s klopi vodi Semir Šabotić. Spomnimo, da je uprava pred to tekmo razrešila stratega Marka Lešnika….

 • Hajdina: HAJDINA – KOROTAN 1:2 (1:1) Emeršič 36′ (11m) ; K.Kovač 11′ (11m), B.Kovač 67′

27-letni Prelek Lukas Gregorinčič je bil glavni sodnik tekme dveh novincev lige to sezono, pomagali pa sta mu dve pomočnici. Na tekmi smo videli tri gole, štiri rumene kartone ter dve najstrožji kazni. Korošce iz Prevalj je v vodstvo popeljal Kan Kovač iz bele točke, za izid polčasa, pa je z izenačenjem poskrbel Ian Emeršič z uspešno izvedeno enajstmetrovko. Glavobol domačemu trenerju, ki je nekoč vodil Aluminij, Miranu Emeršiču pa je povzoročil drugi Kovač pri modrih gostih, ki je sredi drugega polčasa postavil končni izid na prvi tretjeligaški tekmi med tema nasprotnikoma.

 • Brežice: BREŽICE – PODVINCI 5:1 (3:0) Tanyi 6′, 32′ in 57′, Kustrin 15′, Klarić 60′ ; Orovič 68′

Največ gledalcev (250) tega kroga smo videli v Brežicah, kjer so domačini že po polčasu dali odgovor o zmagovalcu. Treh golov se je veselil madžarski vezist Miklos Barnabas Tanyi, nato so Posavci zabili še dva gola in se malo sprostili, kar je izkoristil kapetan Kurentov iz Podvincev, a le za kozmetični popravek izida.

 • Zavrč: ZAVRČ – ZASE VIDEM 1:1 (1:0) Kajzer 60′ ; Kurež 5′

Prvi polčas je pripadel gostom, ki so s petim golom Roberta Kureža to jesen dobili prvi del igre. Po petnajstih minutah igre v drugem polčasu, pa je zmago Kurentov iz Vidma pri Ptuju preprečil domači vezist Rok Kajzer. To je bil drugi remi na njunih petih tekmah tretje lige ob 2:1 zmagah za Haložane.

 • Ptuj: DRAVA – AVTO RAJH LJUTOMER 7:0 (3:0) Šalamun 11’in 18′, Blaj 49′ in 90′, Begonja 24′, Dukađin 46′, Kmetec 86′

Na tekmi v najstarejšem mestu na Slovenskem smo videli največ golov. To je bila njuna peta medsebojna tekma v tretjeligaški konkurenci in peta zmaga Ptujčanov nad Prleki iz Ljutomera. Trije v prvem in štirje goli v drugem polčasu so končali v mreži nemočnega 23-letnega vratarja Marka Lörinca, ki pa se je kljub vsemu izkazal z nekaj lepimi obrambami in posredovanji na tej tekmi.

 • Dravograd: DRAVOGRAD – RAČE 0:2 (0:0) Leben 55′, Rajšp 90+3′

Četa 44- letnega domačega stratega Gorana Sentića je bila vsaj v prvem polčasu dostojen tekmec lani peti ekipi lige. Nato pa sta Leben in Rajšp, ki je v igro vstopil le sedem minut prej zadala četrti poraz Korošcem to sezono. Z nekaj obrambami se je izkazal domači vratar Tadej Trajkovski, ki pa žal ni mogel preprečiti poraza mladega moštva.

 • Krško: KRŠKO POSAVJE – ŠAMPION 1:0 (0:0) Regvar 76′ (11m)

Nekdanji prvoligaš je gostil nekdanje drugoligaše na njunem prvem uradnem srečanju v tretji ligi. Videli smo dokaj izenačeno tekmo, na trenutke raztrgano igro na obeh straneh in en gol, ki je določil zmagovalca. Tega je iz enajstmetrovke dosegel sin pomočnika trenerja sredi drugega polčasa po mnenju sodniške trojke, na čelu katere je bil 26-letni Blaž Bezjak iz Kidričevega. Slednji je naposled pokazal na belo točko,  razlog le te pa igranje z roko 21-letnega gostujočega branilca Nika Pušnika. Obe moštvi sta si pripravili nato še nekaj priložnosti, kot denimo domačini z vratnico, ali gostje, ki jim je dvakrat izenačitev izida preprečil vratar Vid Goričar. Nekaj odličnih obramb pa je nanizal tudi Velenjčan v dresu ekipe iz Celja Nikola Daničić.

Nekaj foto utrinkov zahvaljujoč fotografu Adrijanu Kulčarju iz te tekme in mnenje 59-letnega gostujočega trenerja ter predsednika kluba Janeza Žilnika pa smo vam pripravili za konec prispevka.

trener Šampiona Janez Žilnik

Bilo je čutiti dosti napetosti na obeh straneh, mi smo prišli odigrati eno dobro tekmo in mislim, da nam je to uspelo. Moje mnenje je, da smo si zaslužili točko na tem gostovanju na enakovredni tekmi. Nisem enakega mnenja kot sodniki, ki so pokazali na enajstmetrovko, ob tem sem malo razočaran. Domačinom pa moram športno čestitati, saj so dali gol več in zmagali. Kar se tiče naših ciljev, pa so vedno ostati pri vrhu ligaške razpredelnice in ponuditi mladim igralcem priložnost za igro in razvoj.

Foto: Adrijan Kulčar

Foto: Adrijan Kulčar

Foto: Adrijan Kulčar

Foto: Adrijan Kulčar

Foto: Adrijan Kulčar

Foto: Adrijan Kulčar

Foto: Adrijan Kulčar

 1. DRAVA PTUJ 21:2 (13 točk)
 2. ZASE VIDEM 9:4 (11)
 3. KRŠKO POSAVJE 15:5 (10)
 4. PODVINCI 10:6 (10)
 5. BREŽICE 11:9 (9)
 6. KOROTAN PREVALJE 8:7 (7 točk)
 7. ŠAMPION CELJE 8:7 (7)
 8. AVTO RAJH LJUTOMER 6:10 (7)
 9. RAČE 3:7 (7)
 10. HAJDINA 8:6 (6 točk)
 11. ZAVRČ 6:4 (6)
 12. PREMIUM DOBROVCE 3:11 (3)
 13. DRAVOGRAD 2:15 (3)
 14. ŠMARTNO 1928 2:19 (0 točk)

Z dvema točkama prednosti pred konkurenco je v vodstvu četa Simona Dvoršaka. Edina ekipa brez točk doslej je Šmartno, na dnu lestvice sta še Dravograd in Dobrovce. Štiri moštva so pri sedmih točkah….

 • Robert KUREŽ (Videm)……5 golov
 • Jernej OROVIČ (Podvinci)….5
 • Miklos B. TANYI (Brežice)….4
 • Roko BEGONJA (Drava)……….4

Napadalec Vidma Robert Kurež in kapetan ter vezist Podvincev Jernej Orovič sta najboljša strelca lige s po petimi goli, za petama sta jima madžarski vezist Tanyi iz vrst Brežic ter hrvaški napadalec pri vodlni ekipi lige.

PARI NASLEDNJEGA, 6. KROGA:

sobota, 23.9. ob 16:00

 • Celje: ŠAMPION – ŠMARTNO
 • Ptuj: DRAVA – ZAVRČ
 • Prevalje: KOROTAN – KRŠKO
 • Ljutomer: AVTO RAJH – PODVINCI
 • Rače: RAČE – HAJDINA

sobota, 23. september ob 18:00

 • Dobrovce: PREMIUM DOBROVCE – BREŽICE

nedelja, 24.9. ob 10:30

 • Videm pri Ptuju: ZASE VIDEM – DRAVOGRAD

Naslednji (6.) krog bo odigran prihodnji konec tedna v dveh dneh. Pet tekem se bo začelo v soboto ob štirih popoldne, ena dve uri kasneje in zadnja v tem krogu bo odigrana pri Kurentih iz Vidma ob pol enajstih (10:30) dopoldne, kjer bodo gostovali nogometaši Dravograda.

Leave a reply