Foto: ND Gorica
NogometSlovenija

Finančni kazni Rogaški in Gorici

Slovenska nogometna kluba Rogaška in Gorica bosta morala po finalni tekmi pokala Pivovarne Union v blagajno Nogometne zveze Slovenije plačati več kot tisoč evrov kazni, je določil disciplinski sodnik zveze Boštjan Jeglič.

Zaradi nešportnega vedenja več igralcev in uradne osebe Rogaške, ki je sicer finale pokala konec maja dobila po izvajanju enajstmetrovk, je disciplinski sodnik Slatinčanom naložil kazen v višini 480 evrov. Na tekmi so igralci prejeli šest rumenih kartonov in enega rdečega, opomin je prejela tudi uradna oseba ekipe.

Ob tem bo morala Rogaška plačati še 1100 evrov kazni zaradi nešportnega in neprimernega ravnanja navijačev. Ti so v 22., 26., 31. in 78. minuti tekme žaljivo skandirali zoper NZS, za kar so prejeli 400 evrov, medtem ko so 700 evrov kazni prejeli zaradi prižiganja bakel.

Podobna kazen je doletela Gorico. Njeni igralci so prejeli pet rumenih kartonov, kar pomeni kazen 300 evrov, zaradi nešportnega in neprimernega ravnanja navijačev pa bodo morali Novogoričani plačati 1400 evrov. Tudi navijači vrtnic so žaljivo skandirali zoper NZS (400 evrov) in večkrat prižgali bakle (1000 evrov).

Leave a reply