Tenis

Federer: “To je bil čas, ko mi je bilo najtežje”

Roger Federer je prvi zvezdnik Laverjevega pokala v Londonu, kjer bo odigral zadnjo tekmo svoje profesionalne kariere.

Švicar bo v petek zaigral na tekmi dvojic, nato pa bo “obesil lopar na klin”, pred tem pa je naredil intervju, v katerem je razkril, da ga “izdajajo” kolena in zato ne more igrati v singlu.

“Vesel sem in presenečen, kako dobro udarjam žogico, vendar ne bom mogel igrati v singlu, zato ni možnosti, da bi igral v Baslu,” je dejal Federer.

Švicar se je spomnil najtežjega trenutka v karieri.

“Zadnji niz proti Hurkacu je bil najslabša ura v moji karieri. Spoznal sem, da nič več ne deluje. Razočaranje je bilo kot ognjemet v moji glavi, nisem vedel, kako naprej s tem kolenom,” je dejal Federer.

“Zelo rad bi nadaljeval z igranjem ekshibicijskih tekem. V naslednjih šestih do devetih mesecih bi rad odigral ekshibicijo in poklical vse svoje sopotnike, da bi se jim zahvalil.”

Skliceval se je tudi na poslovilno sporočilo, ki je zaznamovalo konec.

“V enem letu nisem želel videti nobenega posnetka sebe, zato sem napisal pismo. Vsako besedo sem prelistal milijonkrat, na koncu sem imel verjetno 25 različic, razmišljal sem dva tedna.”

“Zadnja leta so bila za Mirko verjetno težja kot jaz. Ob vseh poškodbah ni več uživala, ko me je gledala, ko sem igral. Smilila se mi je, zato mislim, da je to zanjo olajšanje. Kar zadeva otroke, bili so žalostni, trije od štirih so jokali. Po drugi strani pa so mi vedno govorili: ‘Nehaj igrati tenis, hočemo iti s tabo smučat,” je sklenil 41-letni Švicar.

Leave a reply