Foto: www.ettu.org
Ostali športi

Evropsko prvenstvo začeli s pomembno zmago

Slovenska moška namizno teniška reprezentanca je v prvi tekmi skupini F evropskega prvenstva v Malmöju s 3:0 premagala Turčijo. Po enkrat so zmagali Darko Jorgić, Deni Kožul in Peter Hribar. V ponedeljek, ob 10. uri, bo Slovenija igrala z Dansko, ki je bila danes prosta.

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec, Darko Jorgić, enajsti na svetovni lestvici, je dvoboj z Ibrahima Gündüzom, ki je imel lani na evropskem prvenstvu v Münchnu celo zaključno žogico za zmago proti poznejšemu zmagovalcu Dang Quiju, začel zelo prepričljivo. V prvih dveh nizih je svojega nasprotnika pustil pri štirih točkah, toda v tretjem je sicer 422. igralec sveta, pokazal zobe. Tudi v četrtem nizu se je dobro upiral Hrastničanu, ki je na koncu le slavil z 12:10 in slovenski reprezentanci priigral prvo zmago.

Do druge je prišel Deni Kožul, ki Abdullahu Yigenlerju niti v enem nizu ni prepustil niti kančka upanja po zmagi. V prvem nizu je Turek osvojil le dve točki, nekaj več odpora pa je pokazal v drugem in tretjem nizu. Tudi Peter Hribar je proti Ziverju Gündüzu začel na najboljši možni način, toda v drugem ga je Turek presenetil. Čeprav je bil tretji niz ves čas izenačen, zmaga Hribarja ni bila vprašljiva, še manj pa v četrtem nizu, po katerem je Slovenija vknjižila prvi par točk na letošnjem EP.

»Zdaj, po zmagi nad Turčijo, smo veliko lažje zadihali. Verjetno ne veste, toda v primeru poraza in neuvrstitve v osmino finala, ne bi več imeli možnosti, da se na olimpijske igre uvrstimo tudi v ekipnem delu tekmovanja. To pravilo so spremenili pred kakšnima dvema, trema tednoma v Bangkoku, vendar tega fantom nisem želela obešati na veliki zvon, da ne bi bili še bolj obremenjeni. Danes znajo vsi igrati namizni tenis, tako da v njem ni več lahkega nasprotnika. Veseli me, da so fantje tekmo odigrali dobro, zdaj imajo breme manj na svojih ramenih, tako da bodo jutri proti Dancem lahko igrali popolnoma neobremenjeno,« je po pomembni zmagi svojih izbrancev dejala Andreja Ojsteršek Urh, selektorica slovenske moške reprezentance.

Danska, ki na letošnjem EP brani bronasto kolajno iz romunske Cluj-Napoce, je bila kot rečeno v prvem krogu prosta. V Malmöju bodo igrali v postavi Anders Lind (32. na svetovni lestvici), Jonathan Groth (35.), Thor Christensen (352.), Martin Andersen (426.) in Tobias Rasmussen (537.).

Slovenija – Turčija   3:0

Darko Jorgić – Ibrahim Gündüz   3:1 (4, 4, -9, 10)

Deni Kožul – Abdullah Yingler   3:0 (2, 6, 7)

Peter Hribar – Ziver Gündüz       3:1 (5, -7, 9, 7)

Vir: NTZS

Leave a reply