Košarka

Dragić si glasno želi naslova

Slovenski košarkar in nekdanji kapetan reprezentace Goran Dragić, je po dveh tednih od konca sezone, na videokonferenci predstavil svoj pogled na sezono ter pričakovanja v nadaljevanju kariere. Dragič, ki si želi preživeti še tri ali štiri sezone v najmočnejši košarkarski ligi.

“Navkljub poškodbi, ki sem jo staknil v finalu, se počutim dovolj mlad in pripravljen, da v ligi NBA igram še nekaj let. Moja želja je ostati v Miamiju, a glede na to, da sem profesionalec, bom spoštoval odločitev kluba,” je povedal Dragić in dodal: “Moje sanje so zmagovalni prstan oziroma naslov prvaka.”

Priprave na novo sezono bodo potekale povsem normalno, o poškodbi, ki jo je staknil pa pravi, da ne bo ovira: “Potreboval bom še nekaj tednov. Mnenja zdravnikov so precej različna, eni pravijo, da lahko rehabilitacija traja dva meseca, drugi pa, da tudi več. Vsekakor pa imam zdaj dovolj časa, da se spočijem, pozdravim vse poškodbe in se nato začnem pripravljati na novo sezono.”

Zadnja sezona je bila odlična in kako bi se končalo, če bi bilo povsem zdravi in v popolni postavi:

“Vedno bo ostalo vprašanje, kaj pa, če … Moje mnenje je, da če bi v finalu nastopili v popolni postavi, bi lahko premagali Lakers. Tekom rednega dela smo odlično igrali proti najboljšim ekipam, s prihodom v mehurček v Orlando pa smo postali še bolj samozavestni.”

Comments are closed.