Foto: Twitter/miami heat
KošarkaLiga NBASlovenija

Dragić čustveno zapušča Miami, se bo pridružil Dončiću?

Slovenski košarkar Goran Dragić se je s čustvenim sporočilom poslovil od Miami Heatov, kluba, katerega dres je nosil zadnjih sedem let.

Čeprav so bile najave, da bo Miami uporabil možnost iz pogodbe in obdržal izkušenega playmakerja, se to ni zgodilo.

Miami!!! Hvala za vso ljubezen, prijaznost in podporo, ki ste mi jo izkazali v zadnjih sedmih letih. Sprejeli ste mene in mojo družino, kot da bi bili vaši od prvega dne in za vedno bomo hvaležni za življenje, ki smo ga zgradili, za prijatelje, ki smo jih pridobili, in za izkušnje, ki smo jih delili skupaj. Nikoli te ne bomo pozabili. Se vidimo kmalu, “je dejal Dragić v sporočilu, objavljenem na družbenih omrežjih.

Slovenec bi moral prihodnjo sezono zaslužiti 19,4 milijona dolarjev (brez davkov).

Petintridesetletnik je v minuli sezoni odigral 50 tekem in v povprečju dosegal 13,4 točke, 3,3 skoke in 4,4 podaje. Miami je bil njegov tretji klub v ligi NBA po Phoenixu in Houstonu. Za Dragića se potegujeta dva kluba, Raptorsi iz Toronta in Dončićev Dallas.

Klub s Floride ni obdržal Andrea Iguodale (15 milijonov), da bi sprostil prostor v proračunu za najem Kylea Laurieja. Nekdanji igralec Toronta je podpisal triletno pogodbo v vrednosti 90 milijonov evrov.

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja