Foto: Dallas Mavericks
KošarkaLiga NBA

Dončić zadovoljil kriterije za rekordno pogodbo

Luka Dončić v ligi NBA nadaljuje z izvrstnimi predstavami, Dallas pa je vse bližje potrditvi uvrstitve v končnico. Petindvajsetletnik je proti Houstonu blestel s 47 točkami, 12 skoki in sedmimi asistencami.

Zmaga in odlična osebna statistika pa nista edini razlog za dobro voljo Ljubljančana. Dončić je na teksaškem obračunu zabeležil svoj 65. nastop v aktualni sezoni. S tem je izpolnil enega od kriterijev, s katerim lahko po koncu rednega dela kandidira za individualne nagrade.

Dončić je eden izmed treh favoritov za nagrado MVP, skoraj zagotovo bo tudi najboljši strelec rednega dela, prav gotovo pa ga čaka tudi izbor v eno od najboljših peterk sezone. Bržčas bo še šestič zapored uvrščen v prvo peterko.

To pa je tudi dodaten razlog za zadovoljstvo. Vnovična uvrstitev v eno od najboljših peterk je kriterij, ki Dončiću po izteku aktualne pogodbe omogoča podpis nove t. i. “super-max” pogodbe, ki bo za ligo NBA rekordna. Prvo ime Dallasa ima s Teksašani podpisano pogodbo do konca sezone 2025/26, za sezono 2026/27 pa bo sam odločal o morebitnem podaljšanju. Tega najverjetnje ne bo storil, saj bo že po koncu sezone 2024/25 v teoriji lahko podpisal novo 5-letno pogodbo, ki bi mu navrgla kar 346 milijonov dolarjev!

Leave a reply