Foto: Urban Lesjak
KošarkaSlovenija

Dončić: Vsi vemo, po kaj smo prišli v Pirej

Danes slovensko košarkarsko reprezentanco čaka uvodni nastop na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Pireju. Pred tekmo s Hrvaško je prvi zvezdnik Slovenije Luka Dončić dobro razpoložen in prepričan v zmago.

“Tukaj v Pireju smo opravili dva treninga, za mano je prijateljska tekma v Stožicah z Brazilijo, tako da se počasi privajam na vrnitev pod evropske koše. Vendarle je nekaj razlik, žoga je drugačna, trojka je bližje, pa tudi določena pravila se razlikujejo,” je uvodoma slovenskim novinarjem v Grčiji povedal najboljši strelec rednega dela lige NBA.

“Vsi vemo, po kaj smo prišli v Pirej, to so olimpijske igre, nič drugega nas ne bo zadovoljilo. Prva naloga ne bo lahka, saj ima Hrvaška nekaj izvrstnih posameznikov, ki jih dobro poznamo. Mario Hezonja iz Real Madrida, Dario Šarić in Ivica Zubac iz lige NBA so njihova glavna orožja. Ključno bo ustaviti omenjeno trojico, seveda pa ne smemo pozabiti niti na ostale igralce Hrvaške. Želimo zmagati, saj je vsaka tekma pomembna,” je še dodal 25-letni Ljubljančan.

Leave a reply