Foto: Urban Lesjak
NogometSlovenija

Dolgov ni, dolgovi so…

Ljubljanska Olimpija se je tokrat zares znašla v težavah, saj je na klubski naslov prispela kazen NZS. Zaradi neplačanih obveznostih, je NZS kaznovala Olimpijo s prepovedjo registracije igralcev v naslednjih dveh prestopnih rokih ter denarno kaznijo v višini 19 tisoč evrov.

Zmaji nekdanjim nogometašem dolgujejo več kot 253 tisoč evrov. Na listi upnikov so Sava Petrov, klub mu je dolžen 14.640 EUR, Nino Pungaršek (8.895 EUR), Aljoša Matko (21.900 EUR), Ivan Banić (7.600 EUR), Nik Prelec (14.125 EUR), Neven Đurasek (13.700 EUR), Tomislav Tomić (32.200 EUR), Nik Kapun (55.979 EUR), največ pa dolgujejo Urošu Korunu, in sicer 84.820 EUR.

Odzvalo se je vodstvo Olimpije (navajamo v celoti, brez popravkov):

Iz vodstva NK Olimpija potrjujejo, da so danes popoldne res prejeli dokument v katerem je navedena kazen za neplačilo obveznosti igralcem, ki so bili nekoč v NK Olimpija in do katerih obveznosti (nekatere so sporne) niso poravnane. V prejetem dokumentu je navedena tudi kazen zaradi neplačila zaostalih obveznosti. V dokumentu je omenjeno tudi opozorilo prepovedi registracije novih igralcev v kolikor obveznosti ne bodo poravnane.

V zvezi s tem vodstvo NK Olimpija poudarja in zagotavlja, da bodo vse zaostale obveznosti za igralce, ki so nekoč igrali za NK Olimpija poravnane. Istočasno pomirja vse ljubitelje Olimpije, da v zvezi s tem ne bo obstajal nikakršen razlog, ki bi preprečeval registracije novih igralcev v naslednjih prestopnih rokih.

Na koncu želimo vse medije spomniti tudi na dejstvo, da je na tiskovni konferenci, ki je bila 13. 10. direktor Barišić jasno povedal in zagotovil, da NK Olimpija redno in sproti plačuje vse tekoče obveznosti. Ni pa zanikal, da obstajajo še obveznosti iz preteklosti, katere bo Olimpija poravnavala v kolikor se bodo izkazale za resnične in verodostojne. Tako bo tudi v bodoče. Zato vodstvo Olimpije na tem mestu ostro zavrača pisanja nekaterih medijev o »neverodostojnosti« našega direktorja in našega kluba.

Pustite komentar