Foto: BZS
Ostali športi

Dobre predstave slovenskih balinarjev v Italiji

Velikonočna sobota je postregla s tekmami petega kroga v italijanski Serie A. Slovenski balinarji so lahko zadovoljni s svojimi predstavami, saj njihovi klubi še naprej krojijo vrh lestvice v najmočnejši ligi na svetu.

Praznični konec tedna je prinesel tri obračune v Serie A, v katerih so se zmag veselili trije klubi slovenskih predstavnikov. Vrh lestvice še naprej zaseda La Perosina, ki je v domači dvorani gladko premagala Saluzzo. V prvem delu tekme je Davor Janžič skupaj z Luco Melignanom slavil v igri dvojic, medtem ko je Jure Kozjek remiziral v trojki. Slovenca sta stopila na igrišče tudi v zadnjem delu tekme, v katerem je Janžič slavil v igri posamezno, Kozjek pa z Alessandrom Longom v dvojici.

V »slovenskem« derbiju sta se pomerile BRB Ivrea in novinec Loanese, ki pričakovano ni uspel zagreniti sobote enim izmed favoritov prvenstva. Gostje so zelo spodbudno odprli tekmo, saj je Gregor Oprešnik v igri v krog s 24:21 ugnal Danieleja Grosaa, Aleš Borčnik pa se je moral skupaj s soigralci zelo potruditi, da je strl odpor gostujoče trojke, za katero je nastopil tudi Žan Sodec. Borčnik je skupaj z Emanuellejem Ferrerom s 55 točkami slavil v štafetnem zbijanju ter bil nato s 47:39 boljši od Oprešnika v hitrostnem zbijanju, v katerem je za domačine s 45 zadetki točke prispeval tudi Anže Petrič. Sodec je kljub zelo solidnim 19 točkam ostal praznih rok v natančnem zbijanju, oba Slovenca v dresu Loaneseja pa sta nato ostala praznih rok tudi v zadnjih klasičnih igrah.

Pomembno gostujočo zmago je zabeležila Noventa, za katero je Dejan Tonejc prispeval zmago v igri posamezno.

Serie A, 5, krog: Marenese – Noventa 7:19, BRB Ivrea – Loanese 20:7, La Perosina – Saluzzo 23:3, Gaglianico prost.

Lestvica: La Perosina 8, BRB Ivrea in Gaglianico (-1) 6, Noventa in Saluzzo (+1) 4, Marenese in Loanese 0 točk.

Vir: bzs.si

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja