Nogomet

Dečki napadajo z vseh strani

Erik Ten Hag, uspešni trener nizozemskega velikana Ajaxa, je že pred dnevi dejal, da se zaveda vseh težav, s katerimi se soočajo v taboru njihovega nocojšnjega tekmeca, a da bo Liverpool prav zaradi tega še toliko bolj nevaren, s čimer se strinja tudi eden od najizkušenejših posameznikov lanskega polfinalista najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu.

Nocojšnji obračun med Liverpoolom in Ajaxom v skupini D elitne Lige prvakov si boste lahko kot vselej ogledali v neposrednem prenosu na Kanalu A in Voyo. Začnemo ob 20.40. Ne zamudite!

“Liverpool je vedno Liverpool. Gre za sijajno moštvo, ki tudi, ko ima težave, pokaže svojo moč in kakovost. Mi se moramo osredotočiti predvsem nase in na to, kako bomo izgledali na igrišču. Če smo prvo medsebojno srečanje na naši Areni nekoliko nesrečno izgubili, imamo nocoj priložnost vrniti udarec,” sporoča 32-letni napadalno usmerjeni vezist Ajaxa Dušan Tadić, ki bo tudi tokrat nase moral prevzeti večji del odgovornosti. “S tem nimam nobenih težav. Naše moštvo napreduje iz tekme v tekmo, kar ne nazadnje potrjujejo tudi rezultati v nizozemskem državnem prvenstvu. Igramo dobro, žoga hitro kroži, tako da se nimamo česa bati. Liverpool bo zelo zahteven tekmec, še posebej na Anfield Roadu, kjer je vselej težko zmagati. Imamo jasno razdelan načrt, kako se jim postaviti po robu. Ali bomo pri tem tudi uspešni, pa bo pokazala sama tekma,” je pri napovedih nekoliko previden srbski reprezentant, ki bi si najbolj želel scenarija, po katerem bi Ajax prvi povedel, kar bi njemu in njegovim soigralcem nekoliko olajšalo delo v nadaljevanju tekme.

Dušan Tadić je eden ključnih mož v zasedbi Ajaxa, ki jo že vrsto let uspešno vodi Erik Ten Hag.
Dušan Tadić je eden ključnih mož v zasedbi Ajaxa, ki jo že vrsto let uspešno vodi Erik Ten Hag.FOTO: AP

Tudi remi odličen rezultat
“Ko igraš proti tako kakovostnemu tekmecu, je težko napovedati, kateri načrt bi bil najboljši mogoč, da prideš do pozitivnega rezultata. Za nas bi pozitiven rezultat pomenilo vse razen poraza. Tudi s točko bi bili zelo zadovoljni, saj bi nas obdržala v igri za napredovanje. Že po samem žrebu smo se zavedali, da bo naša skupina zelo izenačena. V njej so tri izvrstna moštva in neugodni Midtjylland, ki ti lahko, če nisi povsem pri stvari, povzroči ogromno preglavic. Zaupamo vase in v svoje zmožnosti,” še dodaja Tadić.

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja