NogometTujina

Danec po enajstih letih zapušča premierligaša…

Vratar danske nogometne reprezentance Kasper Schmeichel (35) je zapustil vrste angleškega prvoligaša Leicester Cityja in bo kariero nadaljeval v Nici, so sporočili iz francoskega kluba.

Schmeichel je zadnjih 11 let preživel pri Leicester Cityju, njegov nekdanji delodajalec pa ni želel razkriti, koliko so morali Francozi plačati za izkušenega vratarja in enega ljubljencev navijačev “lisic”.

Sin legendarnega danskega vratarja Petra Schmeichela je za Leicester zbral 479 nastopov in je tretji v zgodovini kluba. Več nastopov sta zabeležila le Graham Cross (600) in Adam Black (557).

Z Leicestrom je leta 2016 senzacionalno osvojil angleško prvenstvo, pokal FA (2021) ter Community Shield (2021).

V karieri je bil tudi član Manchester Cityja, Darlingtona, Buryja, Falkirka, Cardiff Cityja, Coventry Cityja, Notts Countyja in Leeds Uniteda.

V času, ki ga je preživel z nami, zlasti kot kapetan in podkapetan, je bil Kasper vedno igralec, pripravljen vstati in prevzeti odgovornost ter voditi ekipo. Njegov vpliv in njegovo vodenje na igrišču in izven njega govorita veliko o njem kot profesionalcu, kot nogometašu in človeku,” je za spletno stran kluba povedal predsednik Leicestra Aiyawatt Srivaddhanaprabha.

https://twitter.com/lcfc/status/1554883750214995968?s=21&t=20U-uMB-pZNpe-KqEkrigA

Pustite komentar