Evropsko prvenstvoNogomet

Česar ni uspelo Slovencem, je Francozom

Španija in Francija sta prva polfinalista evropskega prvenstva v nogometu v Nemčiji. Razočaranje je po porazu v končnici podaljška z 1:2 proti Španiji veliko v nemškem taboru. Tudi Portugalci so mnenja da so bili boljša ekipa v dvoboju s Francijo, ki pa je tekmo dobila po streljanju enajstmetrovk (3:5).

“Poraz je boleč, saj evropskega prvenstva pred domačimi navijači kot trener verjetno ne bom doživel več. Zdaj moramo dve leti čakati na svetovno prvenstvo. Imamo izjemno ekipo z enkratnim vzdušjem v slačilnici in seveda si bomo zdaj želeli naslov svetovnih prvakov,” je nemške navijače po porazu spet uspel navdušiti nemški selektor Julian Nagelsmann.

Ta je prepričan, da so bili Nemci v četrtfinalu oškodovani. Najbolj je Nagelsmanna jezilo igranje Španca Marca Cucurelle z roko, kjer se sodnik Anthony Tayler ni odločil za enajstmetrovko: “Če gre žoga tako jasno proti golu, kot po tem strelu Jamala Musiale, bi ne glede na oddaljenost roke od telesa sodnik moral pokazati na belo točko. Roboti znajo skuhati kavo in tudi mi bi morali uvesti umetno inteligenco, ki bi izračunala krivuljo leta žoge.”

Ob Angležih med razočaranja prvenstva glede na svojo izide sodi tudi zvezdniška zasedba Francije. A selektor Didier Dechamps po četrtfinalu, kjer je bila velik del tekme boljša Portugalska, ni želel poslušati kritik: “Ponosen sem na to ekipo. Seveda ni bilo vse popolno, a ta uspeh moramo znati užiti.”

Leave a reply