Foto: RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO
RokometSlovenija

Celje zapuščata Cokan in Janc

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je sporočil, da po koncu sezone 2023/24 iz Celja odhajata Tim Cokan in Mitja Janc. Preselila se bosta na Poljsko k aktualnim prvakom Wisli. V celjskem klubu so tudi napovedali, da bo ime novega trenerja znano v nekaj dneh.

Kot so sporočili iz celjskega kluba, bosta oba na Poljsko prestopila ob plačilu odškodnine, saj sta imela s celjskim klubom še veljavni pogodbi. Priložnost na desnem krilu bosta zdaj dobila Luka Perić, članski reprezentant Bosne in Hercegovine, ter Žiga Belej, mladinski reprezentant Slovenije.

Mitja Janc je šel po poti starejšega brata Blaža, v Celje je prestopil iz matičnega kluba Sevnica. Prvič je dres celjskega kluba oblekel v sezoni 2018/19 v kadetski in mladinski ekipi. Prvo priložnost v članski ekipi je dobil v sezoni 2020/21, v zadnjih dveh pa je bil standarden član celjskega kluba. V zadnji sezoni lige prvakov je bil drugi najboljši strelec rednega dela tekmovanja, na 14 tekmah je dosegel 87 golov. Skupno je za Celje odigral 94 tekem in dosegel 323 golov, so svojega zdaj že nekdanjega člana opisali pri celjskem klubu.

Tim Cokan je v Celju igral od otroških let, za člansko ekipo pa debitiral v sezoni 2018/19. Skupno je odigral 140 tekem in na njih dosegel 607 golov, na zadnji proti Škofljici je s 14 goli goli dosegel osebni rekord. V DP je s 171 goli tekmovanje končal kot tretji najboljši strelec.

Leave a reply