Foto: Urban Lesjak
KošarkaSlovenija

Celjanke do dvajsetega naslova

Četrti aprilski torek je košarkaricam Cinkarne Celje prinesel dvajseto državno zvezdico po tretji zmagi v dvoboju proti košarkaricam Triglava iz Kranja.

Športna dvorana Gimnazije Celje je bila prizorišče tretje tekme ženskega košarkarskega finalnega obračuna. V rumeno-črne drese odete domačinke so drugič gostile modre Triglavanke in jih s pomlajeno ekipo še tretjič zapored premagale.

  • Celje: CINKARNA – TRIGLAV 68:50 (17:7, 16:14, 27:19, 8:10) Bartelme 17 ; Vrečer 19

Prvo in tretjo četrtino so Štajerke dobile prepričljivo. V drugi je bilo tesno, zadnjo pa so dobile Gorenjke. Vse skupaj je zadoščalo za trinajsti zaporedni državni naslov in skupno dvajsetega. Najučinkovitejša pri zmagovalkah je bila 18-letna branilka Lea Bartelme, ki je prispevala 17 košev, dva več je dala tri leta starejša Manca Vrečer. Branilka je dosegla največ košev, a žal premalo za četrto tekmo v Kranju.

Celjanke so letos tako osvojile še tretjo lovoriko, po pokalni in mednarodni regionalni ligi WABA. V vseh tekmovanjih so klonile le enkrat, ko so izgubile v Črni Gori proti Budućnosti iz Podgorice v jadranski ligi (WABA).

Na koncu je naša krovna organizacija (KZS) obelodanila imena in podelila nagrade v štirih kategorijah za sezono 2023/24. Tri kategorije so osvojile Celjanke, eno pa Domžalčanke.

NAJ SKAKALKA

  • Alexandra Perez (DOMŽALE)

NAJ STRELKA

  • Mojca Jelenc (CINKARNA CELJE)

PODAJE IN UKRADENE ŽOGE

  • Blaža Čeh (CINKARNA CELJE)

BLOKADE

  • Niyah Becker (CINKARNA CELJE)

Damir Grgić

” Tri lovorike smo osvojili letos, kar je izjemno. Zahvalil bi se igralkam, sodelavcem strokovnega moštva ter upravnemu odboru kluba. Ne smem pozabiti tudi navijaške skupine Florijani in vseh športnih navdušenk in navdušencev, ki so nas podpirali in stiskali pesti za nas. Hvala vsem ! “

Je po enainpetdeseti tekmi sezoni povedal 44-letni trener Grgić, ki ga pogodba za klub iz Štajerske veže še za eno sezono.

Leave a reply