Foto: HK RST-Pellet CELJE/Peter Ocvirk
Alpska ligaHokej na ledu

Celjani zaključili z nastopi v AHL. Jeseničani brez končnice?

Hokejisti Sija Acronija Jesenic, aktualni prvaki alpske lige, so po porazu v predzadnjem krogu kvalifikacijske skupine za končnico zdrsnili z mest, ki vodijo v izločilne boje. V Meranu so izgubili z 0:4 (0:1, 0:0, 0:3). Zadnjo tekmo bodo igrali v soboto. Celjani pa so zadnjo tekmo tega dela proti Val Gardeni izgubili z 2:4 (1:0, 1:2, 0:2).

Jeseničani v skupini za uvrstitev v končnico niso posebej prepričljivi, precejšen spodrsljaj so si privoščili tudi prejšnji teden, ko so v slovenskem obračunu izgubili s Celjani s 4:6. Sij Acroni Jesenice so takrat še ostale na mestih, ki omogočajo nadaljevanje sezone (prvo ali drugo), toda imele so le še točko naskoka pred tokratnim tekmecem Meranom (13-12).

Celjani pa so sezono alpske lige končali že s tekmo proti Val Gardeni, proti favoriziranemu tekmecu večji del tekme predstavili v dobri luči.

Povedli so z zadetkom Ahmeta Jakupovića v prvi tretjini, po izenačenju gostov je za še eno vodstvo v drugi poskrbel Nik Grahut. A zadnji del tekme je bil nato vendarle v znamenju gostov, ki so še v drugi tretjini izenačili, v zadnji pa najprej zadeli v 58. minuti in nato na prazen gol še v zadnji.

Celjani so v tej skupini končali na četrtem mestu z 11 točkami.

Leave a reply