NogometTujina

Čeferin ostro: “Niti Real, ne kdo drug ne bo govoril UEFA, kaj naj naredi!“

Vojna med Real Madridom in krovno evropsko organizacijo UEFA se nadaljuje, tokrat je problem Kylian Mbappe.

Vodstvi Real Madrida in UEFA sta se spopadli zaradi poskusa madridskega moštva za začetek nogometne superlige. Medtem ko se prepir še ni umiril, se je pojavil nov, težava pa je primer Kyliana Mbappeja, poročajo Sportske novosti.

Mbappe se je več mesecev pogajal z Realom, na koncu pa sklenil vse posle in se odločil ostati pri PSG-ju, ki mu je menda za podpis dal 300 milijonov evrov, samo klubske nagrade za zvestobo, v Parizu pa bo prejel tudi 100 milijonov plače, letno.

Skupno bodo v treh letih porabili 600 milijonov evrov, kar je odprlo vprašanje finančnega fair playa. Predsednik Real Madrida Florentino Perez je napovedal, da bo vložil tožbo in zahteval preverjanje, ali je PSG vse izvedel v okvirju finančnega fair playa, predsednik UEFA Alexander Čeferin pa je ob tem dejal:

UEFA ima stroga pravila o finančnem fair playu. Tisti, ki jih spoštujejo, so dobrodošli, da igrajo v naših tekmovanjih. Tisti, ki teh pravil ne spoštujejo, ne bodo igrali,” je dejal Čeferin in dodal, da je “utrujen od pritožb, da klubom dovoljuje, da upravljajo podjetja v državni lasti

Niti Real, ne kdo drug ne bo govoril UEFA, kaj naj naredi! Ogorčeni so, a kolikor vem, je bila ponudba Reala podobna ponudbi PSG. Ponavljam, povejte mi en razlog, zakaj katarsko podjetje ne bi smelo biti lastnik kluba?

Čeferin je še enkrat poudaril, da bo UEFA ostro kaznovala vsakogar, ki bo kršil finančni fair play.

Pravite, da klubi pripadajo navijačem, kaj pa angleški klubi? Imajo lastnike iz ZDA, Bližnjega vzhoda, Anglije … Torej, situacija je popolnoma enaka. Utrujen sem od teh očitkov brez konkretnega. Igra ima preprosta pravila. Kdor jih bo kršil, bo kaznovan,” je zaključil Čeferin.

Pustite komentar