Instagram kkcedevitaolimpija
Košarka

Cedevita pred dvema tekmama v Turčiji

Danes bodo košarkarji Cedevite Olimpije ob 18.30 uri, v Turčiji odigrali zaostalo srečanje drugega kola 7DAYS EuroCupa s turškim Bursasporjem. Tekma bo v neposrednem prenosu na Šport TV 1.

Gre za tekmo, ki bi jo morala na začetku meseca oktobra gostiti Cedevita Olimpija, a je bila zaradi težav s koronavirusom pri Zmajih, prestavljena. Zatem je vodstvo Evrolige sprejelo odločitev o modifikaciji pravilnika za novo sezono. Po novih pravilih mora klub, ki je odgovoren za prestavitev tekme, kriti celotne stroške organizacije tekme, vključno s potovanjem nasprotnika in vseh deležnikov tekme. Glede na to, da se bosta kluba pomerila v sredo v Turčiji, pa so se pri Olimpiji odločili, da se prestavljena tekma odigra v Tofas Spor Salonu.

Turki so po štirih tekmah brez zmage, medtem ko ima Cedevita Olimpija dve zmagi in dva poraza.

IZJAVA PRED TEKMO:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Bursaspor je izredno nadarjeno moštvo, jedro ekipe pa sestavlja pet tujcev in trije izkušeni turški igralci. Predvsem se bomo morali osredotočiti na igranje timske obrambe, saj so Turki zelo raznovrstni v napadu. Vsi igralci, od ‘enke’, do ‘petke’, lahko vržejo in zadenejo met za tri točke. Taktično se moramo pripraviti na individualne karakteristike naših tekmecev. Če želimo zmagati, bomo morali, kot vedno, igrati intenzivno, in popraviti igro v skoku, ki nam težave povzroča že od začetka sezone.«


2. krog 7DAYS EuroCup

Cedevita Olimpija – Bursaspor 18:30

Comments are closed.