Instagram kkcedevitaolimpija
Košarka

Cedevita Olimpija pred pomembno tekmo

Državni košarkarski prvaki Cedevita Olimpija, bodo danes ob 18.30 v Areni Stožice, odigrali tekmo 6. kroga 7DAYS EuroCupa proti francoskemu moštvu Nanterre 92. Tekma bo zaprta za javnost, možno si jo bo ogledati na Šport TV 1.

Cedevita Olimpija je v 7DAYS EuroCupu zaradi koronavirusa odigrala le tri tekme, enkrat doma zmagala in dvakrat v gosteh izgubila. Francozi imajo po štirih tekmah eno zmago in tri poraze. Na prvem medsebojnem srečanju v tej sezoni je Nanterre zmagal z 80:76.

Trener Olimpije Jurica Golemac je pred tekmo izjavil: “K nam prihaja Nanterre 92, a ne vemo, v kakšni postavi. Vsi vemo, v kakšnih časih smo, vse se spreminja iz dneva v dan. Mi se na sredino tekmo pripravljamo, kot da Parižani prihajajo v polni sestavi. Ne smemo se sprostiti, saj je pariška ekipa dovolj kvalitetna, da nas na domačem parketu premagata, če v tekmo ne vstopimo dovolj osredotočeno. Popraviti moramo nekatere napake v naši igri, popraviti moramo tudi igro v skoku in fizični kontakt. Na tem smo delali na treningih. Žal tekem ni bilo, zato komaj čakamo, da se dokažemo na igrišču.”

6. krog, dvorana Stožice:

Cedevita Olimpija – Nanterre 92 18:30

Comments are closed.