Košarka

Cedevita Olimpija med top 16!

Košarkarji ljubljanske Cedevite Olimpije so nocoj gostili Promitheas Patras in slavili z rezultatom 77:73. S to zmago pa so si zmaji zagotovili napredovanje med najboljših 16 moštev 7DAYS EuroCupa.

Ob polčasu je Cedevita Olimpija zaostajala devet točk, saj so gostje vodili z rezultatom 32:41. Srečanje je bilo do 25. minute napeto, nato pa je sledil preobrat zmajev. Tretjo četrtino so dobili s trinajstimi točkami razlike in pred zadnjim delom imeli štiri točke prednosti. Najuspešnejši košarkar ljubljanske Cedevite Olimpije je bil Kendrick Perry, ki je tekmo zaključil pri 24 točkah, kapetan Jaka Blažič jih je dodal 18.

Trener Cedevite Olimpije Jurica Golemac, je po tekmi dejal:  “Čestitke fantom, zaslužili so si uvrstitev med najboljših 16 moštev v Evropskem pokalu. Trdo smo delali, ampak ne mislimo se ustaviti tukaj, temveč gremo naprej. Za nami je težka tekma, za katero smo vedeli, kaj nam lahko prinese. Začeli smo nekoliko v krču, a s povišanjem intenzivnosti v obrambi smo boljše odigrali tudi v napadu. Še enkrat čestitam svojim košarkarjem. Škoda, da nocoj z nami ni bilo navijačev, ki bi videli, kako garajo.”

CEDEVITA OLIMPIJA – PROMITHEAS PATRAS 77:73
(13:21, 19:20, 27:14, 18:18)
Perry 24, Hopkins 11 (5 skokov), Murić 9 (6 skokov), Ukić 2, Blažič 18 (6 skokov), Brown 4, Hodžić 3, Marinković 6

Comments are closed.