Foto: worldtabletennis.com
Ostali športi

Calderano še enkrat boljši od Jorgića

V osmini finala turnirja Smash v Singapurju je najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić moral priznati premoč trenutno petemu igralcu sveta, Hugo Calderanu. Brazilec je zmagal s 3:1 (10, 8, -7, 5).

Želja 24-letnega Hrastničana je bila, da bi dve leti starejšemu Calderanu vrnil za poraz v osmini finala na zadnjem svetovnem prvenstvu v Houstonu. Žal se mu tudi tokrat ni izšlo, vprašanje pa je, kako bi se njun dvoboj končal, če bi Jorgić dobil uvodni niz, v katerem je bil ves čas v prednosti, v končnici pa je Brazilec izkoristil svojo drugo zaključno žogico. V drugem sta bila tekmeca izenačena do pete točke, s štirimi zaporednimi točkami pa je Calderanu prišel do neulovljive prednosti. Ko je v tretjem nizu trenutno deseti igralec sveta prišel do prepričljive zmage, je zadišalo po preobratu, toda v četrtem je Calderanu povedel s 3:0, tudi po minuti odmora pa ga Jorgić ni več ulovil.

»Mislim, da je bil ključen prvi niz, v katerem sem bil večinoma v vodstvu, na koncu pa sem ga izgubil. Preprosto sem bi preveč pasiven, žogice sem vrača katastrofalno, preveč kratko, kratko, nisem bil aktiven in nisem igral svoje igre, zato tudi takšen rezultat. S takšno igro na tem turnirju ne bi mogel premagati nikogar, kaj šele Calderana, tudi do te številke deset na svetu nisem prišel s takšno igro. Padel sem pod njegov vpliv, v igro, ki njemu odgovarja, on je bil agresiven, jaz pasiven in zato se ni izšlo,« je svojo igro proti Calderanu ocenil Jorgić.

»Za celotni turnir v Singapurju bi si dal oceno šest, kajti uvrstitev v osmino finala ni uspeh, ki sem si ga želel. Ko pogledam, kdo vse se je uvrstil v četrtfinalu, se vidi ta razlika. Nisem bil tisti pravi Darko, kot na nekaterih prejšnjih turnirjih in očitno bom moral trenirati še več, da se bom spet uvrstil med deset na svetu, kajti po tem turnirju bom verjetno izpadel iz deseterice. Medtem ko drugi napredujejo, sam ostajam na istem, zato bo treba še več trenirati, da bom lahko dodal še kaj več, da se spet prebijem med deset in da bom lahko premagoval tudi takšne igralce, kot je Calderano,« je še dodal Jorgić, ki je pred tem na turnirju premagal Hrvata Andreja Gaćino in Nemca Kiliana Orta.

Četrtfinalni pari so: Fan Zhendong (Kitajska) – Truls Möregard (Švedska), Wang Chuqin – Lin Gauyuoan (oba Kitajska), Hugo Calderano (Brazilija) – Quadri Aruna (Nigerija) in Dang Qui (Nemčija) – Ma Long (Kitajska)

Vir: NTZS

Leave a reply