Foto: ŽKK Cinkarna Celje
KošarkaSlovenija

Brazilska reprezentantka ostaja v Celju

Ženski košarkarski klub Cinkarna Celje je za eno sezono podaljšal pogodbo z eno najboljših posameznic, Brazilko Thayno Silva. Osemindvajsetletnica je bila minulo sezono izbrana za najkoristnejšo igralko v treh različnih tekmovanjih.

Silva je bila MVP pokalnega turnirja, rednega dela regionalne lige Waba ter finala državnega prvenstva. Celjanke so to sezono osvojile vsa tri omenjena tekmovanja.

Na tekmah lige Waba je Silva v povprečju dosegala 16,9 točke in 7,6 skoka na tekmo, v državnem prvenstvu pa 14 točk in nekaj manj kot sedem skokov.

“Res sem zelo srečna, da bom celjski dres nosila tudi v prihodnji sezoni. V Celju se odlično počutim, izjemno sem se ujela s soigralkami, trenerskim kadrom in vodstvom kluba. Verjamem, da bomo tudi v prihodnji sezoni v Celje prinesli nove lovorike,” je ob podaljšanju sodelovanja dejala brazilska reprezentantka.

Okoli Silve bo tako tudi v prihodnji sezoni ekipo gradil trener celjske zasedbe Damir Grgić: “Moja prva želja glede sestave ekipe v novi sezoni je bila povezana z ostankom Thayne Silva. Že v lanski sezoni smo lahko videli koliko Thayna s svojimi igralskimi in osebnostnimi kvalitetami in izkušnjami pomeni za našo mlado ekipo.”

Leave a reply