Nogomet

Bogatinov se vrača na staro delovno mesto

Danes so iz vrst najtrofejnejšega slovenskega nogmetnega kluba sporočili, da je bilo več pozitivnih izvidov na obveznem COVID-19 testiranju. Zato je prišlo do spremembe načrta aktivnosti, današnji dvoboj z Ukrajinci je bil odpovedan.

Po Jasminu Handanoviću sta bila med igralci pozitivna tudi Jan Mlakar in Andrej Kotnik. Pozitivne izvide so imeli tudi trener Mauro Camoranesi, pomočnik Saša Gajser in kondicijski trener Fernando Daniel Nowicki, v izolacijo pa sta morala tudi pomočnik trenerja Andres Yllana ter kondicijski trener Miguel Enrique Albino, so zapisali na klubski strani Maribora. Delo z moštvom sta prevzela športni direktor Oliver Bogatinov in njegov pomočnik, Marko Šuler.

“Situacija ni prijetna, toda smo v obdobju, ki zahteva previdnost, prilagajanje in pripravljenost na hitre odzive. Po opravljenem testiranju pred napovedano tekmo so bili pozitivni dva igralca in trije člani strokovnega štaba, kar je pomenilo, da mora celoten trenerski tim v izolacijo. Potem smo opravili še teste pri vseh ostalih članih odprave in posegli po novih rešitvah. Predvidene tekme že iz etičnih razlogov, da ne ogrozimo tekmecev, ne moremo odigrati, saj Šahtar čaka v nadaljevanju sezone tudi izločilni del tekmovanja v Ligi Europa. Takšni časi so, s tem se je treba sprijazniti. Vsakemu klubu se lahko zgodijo ali dogajajo podobne zadeve. Ostali bomo v Turčiji, se vsakodnevno testirali, skrbeli za zdravje in nadaljevali treninge z igralci brez zaznanih okužb. Ponedeljkov program bo tako opravilo 23 igralcev, vsi razen Handanovića, Mešanovića, Mlakarja in Kotnika. Upamo, da bo prihodnje obdobje minilo brez dodatnih zapletov. O usodi naslednjih tekem pa se bomo odločali sproti, glede na zdravstveno situacijo,” je za klubsko spletno stran dejal športni direktor Oliver Bogatinov.

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja