Foto: Fatifoto
NogometSlovenija

Bistriški kapetan za remi proti Avstriji

Novoustanovljena liga amaterskih reprezentanc, kjer najdemo 8 izbranih vrst, bo konec junija v treh deželah organizirala turnir. Tokrat, pa smo na drugi aprilski dan v Ljubljani videli dvoboj Slovenije in Avstrije.

Stadion Šiška v naši prestolnici je gostil obe amaterski reprezentanci. Konec novembra so v Celovcu slavili rdeči domačini z 1:0, tokrat pa smo videli dva gola.

  • Ljubljana: SLOVENIJA – AVSTRIJA 1:1 (1:0) Martinčič 35′ ; Kobald 60′

SLOVENIJA 🇸🇮: Mrežar (od 64′ Pucer), Pesjak, Pristovnik (Od 64′ Poljanec), Lipec (C), Perko (od 75′ Čejvanović), Zavnik, Bračko (od 64`Gliha), Martinčič, Kokalj (od 46′ Doplihar), Ribič (od 46′ Adrović), Ramšak (od 75′ Duraković)

AVSTRIJA 🇦🇹: Wimmer (od 62′ Ruso)
Fischer, Posratschnig (od 62`Lamp),
Scheer, Hölbling (od 46`Rakić),
Oberwinkler, Zehentmayr (C)
(46`Ostermann), Olgun, Kobald
(62`Krutzler), Nsandi (46`Herrklotz)

Že od prve minute smo videli zanimiv boj na zelenici za vsako žogo. Avstriji je pripadel prvi polčas, a rezultatsko so šli s prednostjo in vodstvom na odmor slovenski nogometaši po golu kapetana drugoligaša iz Slovenske Bistrice. V drugem polčasu je bila naša izbrana vrsta boljša, podjetnejša, a so gostje v petnajsti minuti drugega polčasa izenačili, ko je napadalno usmerjeni vezist Christoph Kobald ugnal vratarja Dravinje, ki je stal med vratnicama Slovenije in postavil končni izid tekme. Nekaj stavkov je po tekmi strnil tudi slovenski strelec.

Jaša Martinčič

” Mislim da je bila tekma zelo zanimiva in smo na koncu sestavil igralsko zelo močno ekipo.
Če bi oddelali prej že planiran
trening, potem bi bili še bolj uigrani, kar se je v prvem polčasu videlo, da se se ne poznamo… Nato smo  se v drugem povezali in odigrali zelo dobro. “

Leave a reply