Zimski športi

Biografski film o Primožu Peterki ta teden brezplačno na voljo za ogled na spletu

V okviru tedenskega dokumentarnega programa DOKgodek, ki poteka v Bazi slovenskih filmov, si lahko tokrat ogledate celovečerni film Peterka: Leto odločitve iz leta 2003, ki ga je režiral Vlado Škafar. Film bo brezplačno na voljo od torka, 8. novembra, od 20.00 pa do vključno četrtka, 10. novembra, na spletni strani bsf.si/sl/dogodki/32-dokgodek-vlado-skafar/. 

Dvourni film spremlja eno leto življenja Primoža Peterke, enega največjih slovenskih šampionov in idolov, dvakratnega zmagovalca svetovnega pokala v smučarskih skokih in poletih. V letu, ki je pred mladega športnika postavilo toliko odločilnih trenutkov – poskus ponovne uveljavitve v športu, rojstvo otroka, oblikovanje novega doma … – sledimo njegovim dejavnostim, razmišljanjem in čustvovanjem tako v športnem kot tudi v zasebnem življenju, pa tudi razmišljanjem in čustvovanjem njegovih najbližjih. 

Poleg filma o Primožu Peterki bo na 32. DOKgodku na voljo še en film Vlada Škafarja, in sicer Deklica in drevo (2012). 

Dogodek organizirata Zavod Filmoteka v sodelovanju s festivalom DOKUDOC, ki ga pripravlja društvo Mitra. DOKgodek sofinancira Ministrstvo za kulturo RS.

Vir: Filmoteka

Leave a reply