Foto: Calcit Volley
OdbojkaSlovenija

Bankirke ostajaja v igri za naslov državnih prvakinj

Odbojkarice Calcita Volleyja niso izkoristile prve zaključne žoge v finalu seriji državnega prvenstva. Nova KBM Branik jih je na tretji tekmi v Kamniku premagal s 3:2 in znižal zaostanek v zmagah na 1:2.

Tudi tretja tekma je tako kot prvi dve ponudila odbojkarski maraton. Podobno kot na prvih dveh tekmah so si na začetku prednost priborile Mariborčanke, tokrat celo povedle z 2:0, a jo spet izpustile iz rok. Kamničanke so po dveh izenačenih niz, ki sta bila polna preobratov in točk v serijah, izenačile, a za razliko od prvih dveh tekem izgubile “tie break”, tako kot so ga tudi v finalu pokala v Kopru.

Žiga Kos, trener Nove KBM Branika: “Prva dva niza smo resnično odigrali na zelo visoki ravni, še zlasti drugega, potem pa smo tretjega začeli premalo agresivno na servisu. Naredili smo preveč napak in smo sami postopoma Kamničanke vrnili v igro. Domače so nato s svojo kakovostjo, ki jo premorejo, dobile ta niz. Četrti niz smo začeli, nato zašli v težave, pa se vrnili v igro in imeli zaključno žogo, pa vseeno izgubili. Zato si igralke zaslužijo še toliko večje čestitke, da so se v petem nizu spet dvignile in ga odigrale, kot smo želeli. Bili smo agresivni, pogumni na servisu in napadu, kar se nam je obrestovalo.”

Bruno Najdič, trener Calcit Volleyja: “V petem nizu so nam že v samem začetku pobegnile, potem pa je bilo težko loviti, toda že skozi vso tekmo smo imeli premalo razpoloženih zunanjih igralk. Tudi Maša Pucelj, ki je dala veliko točk, vendar je bilo to za njeno raven premalo. Predvsem pa bi morali biti bolj agresivni na servisu, kar pa nismo bili, pa tudi naš sprejem je bil najslabši v letošnji sezoni, čeprav mu namenjamo veliko pozornosti. Skratka, bilo je veliko trenutkov, ki niso bili takšni, kot bi morali biti. Težko je biti pameten takoj po tej tekmi, v vsakem primeru pa bomo morali dvigniti glave in se pripraviti na četrto tekmo.”

Leave a reply